Silah ruhsatı nasıl alınır? sorusu, son dönemin en merak edilen konularından bir tanesi. Çünkü herkesin silah ruhsatı alması mümkün değil. Belirli şartlar ve aşamalar mevcut. İlgili aşamaları tamamlayan kişilerin ise silah ruhsatı alması mümkündür. Biz de içeriğimizde silah ruhsatı alma ve silah ruhsatı almak için gerekli koşullar hakkında tüm detaylardan söz edeceğiz.
İnsanlar kendi güvenlikleri, meslekleri ya da birtakım özel nedenleri ile silah taşımak ya da bulundurmak isteyebilirler. Ancak silah taşımak doğası gereği ölümcül birtakım olaylara sebep olabildiğinden ancak ruhsat denilen bir izin sistemi ile bu tür bir taşımacılığa ya da bulundurmaya izin verilebilmektedir. Nitekim, bu husus 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu çerçevesinde düzenlenmiş olup belli koşulların sağlanması ve belli belgelerin ibraz edilmesi halinde silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alınabilmektedir.
İçindekiler
- 1 Silah Ruhsatı Nedir?
- 2 Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?
- 3 Kimler Silah Bulundurma Ruhsatı Alabilir?
- 4 Kimler Silah Taşıma Ruhsatı Alabilir?
- 5 Yivli Spor ve Av Tüfeği Ruhsatı Kimlere Verilir?
- 6 Silah Ruhsatı Almada Gerekli Belgeler
- 7 Silah Ruhsatı Alabilmek İçin Nereye Başvurulur?
- 8 Silah Ruhsatı Alabilmek İçin Harç Ücreti Ne Kadardır?
- 9 Silah Ruhsatı Nasıl Yenilenir?
- 10 Ruhsatlı Silahların Taşınamayacağı Yerler
- 11 Silah Ruhsatı Devredilir Mi? Silah Devredilir Mi?
- 12 Silah Taşıma Ruhsatı Yargıtay Kararları
- 13 Sıkça Sorulan Sorular
- 14 Burak Temizer Hukuk Bürosu Silah Ruhsatı Almaya Yönelik Hizmetlerimiz
Silah Ruhsatı Nedir?
Silah ruhsatı, bir kişinin yasal hükümler çerçevesinde belirli bir tür silahı edinmesine, bulundurmasına veya taşımasına olanak veren resmi bir izin belgesidir. Silah ruhsatı nedir? sorusuna bu şekilde yanı verebiliriz. Bu ruhsatlar, kişiye silah sahibi olma hakkını verirken aynı zamanda izni verilen silahın hangi koşullarda ve nerede kullanılabileceğini de düzenler. Türk hukuk sistemimizde bu ruhsatlar 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu kapsamında düzenlenir ve İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlarca verilir.
Ceza Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve Ceza Hukuku alanındaki diğer konularda bilgi edinmek isterseniz, ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Silah Bulundurma Ruhsatı Nedir?
Silah bulundurma ruhsatı, silahın yalnızca evde veya iş yerinde bulundurulmasına olanak tanıyan bir ruhsat türüdür. Bu ruhsat türü, silahın taşınmasına izin vermez, silahın yalnızca belirlenen yerlerde muhafaza edilmesine imkân tanır. Bu ruhsat türü 5 yıl için geçerlidir ve süresi bittiğinde silah bulundurma ruhsatının yenilenmesi gerekir.
Silah Taşıma Ruhsatı Nedir?
Silah taşıma ruhsatı, bir silahın yasal olarak taşınmasına ve gerektiğinde kullanılmasına izin veren bir ruhsat türüdür. Bu ruhsat türü silahın bireylerce taşınabilmesini ve kullanabilmesini sağlaması bakımından silah bulundurma ruhsatından ayrılır. Bu ruhsat türü de 5 yıl için geçerlidir ve süresi bittiğinde silah taşıma ruhsatının yenilenmesi gerekir.
Bulundurma ve Taşıma Ruhsatı Arasındaki Farklar Nelerdir?
Silah ruhsatı almak için belirli şartların gerçekleştirilmesi ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekir. Ayrıca ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma ruhsatı birbirinden farklı olduğundan, bu iki silah ruhsatı kategorisi arasındaki farkı iyi anlamak gerekir. Peki, aralarındaki farklar nelerdir?
- Silah bulundurma ruhsatında silah yalnızca belli bir yerde bulundurulabilir ve taşınamazken, silah taşıma ruhsatında ise silah belli bir yere taşınabilir ve bir yerde kullanılabilir.
- Silah bulundurma ruhsatı daha düşük risk altındaki kişilere verilirken, silah taşıma ruhsatı daha yüksek risk altındaki kişilere verilir. Yani silah taşıma ruhsatını herkes alamaz.
- Silah bulundurma ruhsatını almanın şartları daha hafifken, silah taşıma ruhsatı almanın şartları daha ağırdır.
- Silah bulundurma ruhsatında alınan harçlar silah taşıma ruhsatına göre alınan harçlardan daha düşüktür.
- Silah bulundurma ruhsatı silah taşıma ruhsatına göre genel olarak daha az denetime tabidir.
- Silah bulundurma ruhsatı genelde evleri veya iş yerlerini savunmak için alınırken, silah taşıma ruhsatı ise genel olarak risk altındaki kişilerin bu silahları günlük hayatta kullanmak zorunda olmaları nedeniyle aldığı bir ruhsat türüdür.
Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?
Ruhsatlı silah almak için belirli şartlar ve temin edilmesi gereken belirli evraklar bulunmaktadır. Ruhsatlı silah bulundurma ya da ruhsatlı silah taşıma şartları birbirinden farklıdır ve iki türde silah alacak kişiler farklılaşır. Bunun için belirlenen şartlara uymayan kişilerin silah ruhsatı alması mümkün değildir. Ayrıca silah ruhsatları 5 yıl süre ile verilmekte olup 5 yılda bir silah ruhsatının yenilenmesi gerekmektedir. Şimdi ise sizin için kimlerin silah bulundurma ya da taşıma ruhsatı alabileceğinden söz ederek konuyu detaylandıracağız.
Kimler Silah Bulundurma Ruhsatı Alabilir?
Silah bulundurma ruhsatı, 21 yaşını doldurmuş olan her Türk vatandaşına aşağıdaki koşulları sağlaması halinde verilir:
- 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hakkında tedbir kararı verilmemek
- Ateşli silahla işlenen suçlardan mahkûm olmamak
- Daha öncesinde ruhsatlı silahıyla bir suç işlememek veya silahın muhafazasındaki ihmali ya da kusuru sebebi ile başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine sebep olmamak
- Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir yıldan fazla hapis cezasına mahkûm olmamak
- Zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, her çeşitteki kaçakçılık, bilişim alanındaki suçlar, ihaleye fesat karıştırma, yağma, uyuşturucu, ve Türk Ceza Kanununun 282’nci maddesinin ikinci fıkrası hariç olmak üzere suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama (kara para aklama), suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya yönetme ya da üye olma, insan ticareti, organ ve doku ticareti, kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak şekilde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme veya patlayıcı madde kullanma, fuhuş, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, kasten öldürme, silahla kasten yaralama veya çocukların cinsel istismarı suçlarından en az birinden dolayı mahkum olmamak
- 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlar ile 3713 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan mahkûm olmamak
- Taksirle veya basın ve yayın yoluyla işlenenler hariç olmak üzere değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türde ikiden fazla suçtan dolayı mahkûm olmamak
- Ruhsatlı silahını geçici de olsa başkalarına verdikleri için mahkûm olmamak
- Kanunun 4’üncü maddesinde yazılı silahlardan birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı mahkûm olmamak
- Ruhsatların veriliş nedenleri ortadan kalkmasına rağmen durumu ruhsatı veren makama 6 ay içinde bildirmek
- Spor amaçlı olarak spor federasyonlarının demirbaşına kayıtlı olan silahları maksadı dışında kullanmamak
- Mahkeme kararı ile veya haklarında verilen mahkumiyet kararının sonucu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamak, rütbesinin geri alınmasına hükmolunmamak ve 6413 sayılı Kanun hükümleri uyarınca ayırma işlemine tabi tutulmamak, 3269 sayılı Kanunun 16’ncı maddesinin 3.fıkrası ve 3466 sayılı Kanunun mülga 15’inci maddesi uyarınca disiplinsizlik ya da ahlaki durum sebebiyle ayırma işlemine tabi tutulmamış olmak, 3269 sayılı Kanunun 12’nci maddesi uyarınca başarısız görülmemek ile 3466 sayılı Kanunun 13’üncü ve 16’ncı maddeleri uyarınca ilişikleri kesilmemek veya 1402 sayılı Kanunun 2’nci maddesi gereğince emekli edilmemek ve disiplin kurulları ya da mahkeme kararıyla veya kanuni düzenleme ile meslekten ya da devlet memurluğundan çıkarılmamak veya haklarında verilen mahkumiyet kararı sonucu memuriyetle ilişiği kesilmemek ya da milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle kamu görevinden çıkarılmamak
- Kısıtlı olmamak ve kamu hizmetinden yasaklı olmamak
- Psikolojik, nörolojik ve fiziki rahatsızlıkları olmamak
Türk Vatandaşlığının Kazanılması Şartları hakkında da bilgi almak isterseniz, içeriğimizi inceleyebilir ve detayları öğrenebilirsiniz.
Silah bulundurma ruhsatı için gerekli evraklar tamamlandıktan sonra yukarıdaki şartları yerine getiren ve bahsedilen durumlarla karşı karşıya olmayanlar, silah ruhsatı bulundurma şansına sahip olabilirler.
Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçu ile ilgili de bilgi almak isterseniz, içeriğimize göz atabilirsiniz.
Kimler Silah Taşıma Ruhsatı Alabilir?
En kolay taşıma ruhsatı nasıl alınır? sorusundan ziyade, silah taşıma ruhsatı almak için gerekli koşullar nelerdir? sorusunun cevabını almak önemlidir. Peki, silah taşıma ruhsatı alabilecek olan kişiler kimlerdir?
- Hayati Tehlike Altında Olanlar
- Belirli Meslek Gruplarında Görev Alanlar (Örneğin basın mensupları, müteahhitler, akaryakıt istasyonu sahipleri gibi)
- Kamu Görevlileri (Avukatlar, noterler, savcılar gibi)
- Zabıta ve Yetkili Denetim Görevlileri (Polisler, askerler gibi)
- Devlet ve Kamu İşi Yürüten Çalışanlar (Devlet, belediye, özel idare ve kamu iktisadi teşebbüslerinde koruma, bakım ve onarım işleriyle görevli kişiler)
- Değerli Eşya ve Para ile Çalışanlar (Kuyumcu gibi mesleği gereği sürekli para veya değerli eşya taşıyanlar)
- Özel Görevlerde Bulunanlar
- Emekli Kamu Görevlileri (emniyet, askerlik ve benzeri kritik görevlerden emekli olan kamu çalışanları)
Ruhsatsız Silah Taşıma Suçu hakkında da bilgi almak isterseniz, ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.
Yivli Spor ve Av Tüfeği Ruhsatı Kimlere Verilir?
Yivli spor ve av tüfeği ruhsatı, avcılık ve spor amaçlı tüfek taşımak ve kullanmak isteyen bireylere verilen özel bir ruhsat türüdür. Bu ruhsat türü 18 yaşını doldurmuş olup avcılık belgesi sahibi olan kişilere, atıcılık sporu ile uğraşan kişilere ve bu alanda lisanslı sporcu olan kişilere, atıcılık federasyonlarına kayıtlı ve kulüplerinden belgesini almış olan bireylere, sabıka kaydında ruhsat alımına engel teşkil edecek bir durumu bulunmaması kaydıyla ve sağlık raporu ile birlikte verilir.
Silah Ruhsatı Almada Gerekli Belgeler
Silah bulundurma ve taşıma ruhsatı almak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
- Başvuru formu
- Dilekçe
- Son 1 yıl içinde çekilmiş 3 fotoğraf
- Kimlik belgesi
- Sağlık raporu
- Adli sicil kaydı (sabıka kaydı)
Yukarıdaki belgeleri temin edenler ve bahsedilen koşulları sağlayan kişiler silah ruhsatı alma başvurusu yapabilirler.
Silah Kaçakçılığı Suçu hakkında da bilgi almak isterseniz, ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.
Silah Ruhsatı Alabilmek İçin Nereye Başvurulur?
Hazırlanan başvuru formu ve belgeler, emniyet müdürlüğüne veya yetkili makamlara (valiliklere ve kaymakamlıklara) bizzat teslim edilir. Yapılan başvurunun ardından, başvuru sahibinin geçmişi ve sunmuş olduğu belgeler detaylı olarak incelenir. Bu süreçte, başvuru sahibinin güvenlik soruşturması yapılır ve sunduğu belgelerin doğruluğu teyit edilir. İnceleme sonucunda başvuru uygun bulunursa, ruhsat onaylanır ve başvuru sahibine teslim edilir. Başvuru sahibinin ruhsat türüne göre gerekli bilgilendirmeler de yapılır.
Silah Ruhsatı Alabilmek İçin Harç Ücreti Ne Kadardır?
2024 yılında silah bulundurma ruhsatı ücreti 5 yıllık 17.566,00 TL olarak belirlenmiştir. Silah taşıma ruhsatı ücreti ise 5 yıllık 54.889,50 TL’dir.
Silah Ruhsatı Nasıl Yenilenir?
Silah ruhsatı 5 yıl için geçerlidir ve bundan ötürü süresi dolan ruhsatların yenilenmesi için 1 ay öncesinden tebligat yapılması gerekir. Yenileme yapılmadığında ise mevcut ruhsat iptal edilir ve silah taşıma ruhsatı ise, silahın taşıma ruhsatı bulundurma ruhsatına dönüşür. Silah ruhsatı yenileme başvurusu için il emniyet müdürlüklerine ya da kaymakamlıklara nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil kaydı, sağlık raporu, önceki ruhsatı ve başvuru formu ile başvurulması gerekmektedir.
Ruhsatlı Silahların Taşınamayacağı Yerler
Silah taşıma ruhsatı alınmış olsa bile aşağıdaki yerlerde silah taşınması kanun gereği yasaktır.
- Adli ve Tıbbi Alanlar
- Mahkeme salonları ve duruşmalarda
- Hastanelerin psikiyatri bölümlerinde
- Akıl hastanelerinde
- Ceza ve tutukevleri ile ıslah ve infaz kurumları ve eklentilerinde
- Eğitim ve Topluluk Alanları
- Öğrencilerin toplu olarak kaldığı yurtlarda
- Eğitim ve öğretim kurumlarında
- Siyasi partilerin açık hava ve kapalı yer toplantılarında
- İzinli veya izinsiz yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde
- Sendika ve dernek binalarında veya bunların doğrudan bağlantılı olduğu yerlerinde
- Sendika ve dernek toplantı veya kongrelerinde
- Her türlü spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde
- Grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde
- TBMM Alanları
- Türkiye Büyük Millet Meclisi ana binalarında
- Meclis Başkanlığınca belirlenen diğer yerlerde
Silah Ruhsatı Devredilir Mi? Silah Devredilir Mi?
Silah ruhsatı devredilebilir. Silah taşıma veya bulundurma ruhsatına sahip olan kişiler, ruhsatlarında belirtilen silahlarını, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silah taşıma veya bulundurma ruhsatı alabilecek kişilerle satış veya hibe yoluyla devredebilirler. Bu devir işleminin gerçekleşebilmesi için devri alacak olan kişide silah bulundurma ya da taşımaya dair herhangi bir engelin var olmaması gerekir. (Yani yukarıda ayrı ayrı belirttiğimiz koşulları sağlaması gerekir). Silah ruhsatının devri bir sözleşmeyle gerçekleşir ve bu sözleşmenin de noter tarafından yapılması gerekir. Noter huzurunda yapılmayan silah ruhsatı devir sözleşmeleri ise geçersiz olacaktır.
Silah Taşıma Ruhsatı Yargıtay Kararları
- Ceza Dairesi 2021/3882 E., 2022/6916 K.
Yargıtay’ın bu kararında bir ateşli silahın müsaderesiyle ilgili bir hukuki aşama gündeme gelmiştir. Şüpheli hakkında, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan soruşturma yürütülmüş olup Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, silahın müsaderesini talep etmiş, ancak Tavşanlı Sulh Ceza Hâkimliği, silahın 6136 sayılı Kanun kapsamına girip girmediğine dair bir uzmanlık raporu bulunmadığından talebi reddetmiştir. Yargıtay ise önüne gelen bu kararı incelediğinde silahın ruhsatı iptal edilen bir silah olarak kabul edilebileceğini, dolayısıyla müsaderesinin doğru olacağına karar verdi. Ayrıca, silahın kriminal laboratuvardan rapor almasına gerek olmadığına, sadece ruhsat iptalinden hareketle müsadere kararının verilmesi gerektiğine hükmederek Kütahya Sulh Ceza Hakimliğinin itirazı reddeden kararını yasaya aykırı bularak bozdu.
- Ceza Dairesi 2020/5486 E., 2022/4020 K.
Yargıtay’ın bu kararında, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a aykırı bir suçla ilgilidir. Davaya konu olan tabancanın taşıma ruhsatlı olduğu anlaşılırken, tabancanın taşıma ruhsatının süresi dolduğundan ve bu durumda ruhsatın yenilenmesi veya iptal edilmesi gerektiği vurgulanmıştır. İlgili yönetmeliğe göre, taşıma ruhsatları beş yıl geçerli olup, süresi dolan ruhsatların yenilenmesi için bir ay öncesinden tebligat yapılması gerekir. Yenileme yapılmadığında ise ruhsat iptal edilir ve silahın taşıma ruhsatı, bulundurma ruhsatına dönüşür. Yargıtay, somut olayda mahkemenin eksik inceleme yaptığına karar vermiş ve sanığa herhangi bir tebligat yapılıp yapılmadığı, ruhsatın iptalinden sonra silahın devriyle ilgili işlemlerin olup olmadığı incelenmeden hüküm verildiğinden hareketle mahkemenin kararını bozmuş ve eksik inceleme nedeniyle yeniden karar verilmesi gerektiğine hükmetmiştir.
Sıkça Sorulan Sorular
2024 Yılı Silah Bulundurma Ve Taşıma Ücreti Nedir?
2024 yılında silah bulundurma ruhsatı ücreti 5 yıllık 17.566,00 TL olarak belirlenmiştir. Silah taşıma ruhsatı ücreti ise 5 yıllık 54.889,50 TL’dir.
Silah Ruhsatı Alabilmek İçin Nereye Başvurulur?
Silah ruhsatı alabilmek için, talep eden kişinin ikamet ettiği yerin mülki idare amirine (illerde valiye, ilçelerde kaymakama) gerekli belgelerle birlikte başvurması gerekmektedir. E-devlet üzerinden de silah ruhsatı almak için randevu da oluşturulabilmektedir.
Silah Taşıma Ruhsatı Verilmemesi Halinde İtiraz Edebilir Miyim?
Silah taşıma ruhsatının verilmemesi halinde, bu kararın size tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesinde iptal davası açarak itiraz edebilirsiniz. Bu mahkemeye bir dava dilekçesi ve başvuruda hazırlamış olduğunuz evraklarla birlikte başvurmanız gerekmektedir.
Müteahhitler Silah Taşıma Ruhsatı Alma Şartları Nelerdir?
Müteahhitlerin silah taşıma ruhsatı alabilmeleri için makalemizin başında saydığımız koşulları sağlamalarıyla beraber şu belgeleri de ibraz etmeleri gerekmektedir: Dilekçe, Yarım kapak karton dosya, Nüfus cüzdanı, Sağlık Kurulu Raporu, 3 adet biyometrik fotoğraf, Silah ve ruhsat kontrolü, Ruhsat harç bedeli ödeme makbuzu, Parmak izi kaydı, Vergi mükellefiyet yazısı, Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı (şirketler için), Oda kayıt belgesi, Müteahhit belgeleri, Vergi borcu yoktur belgesi, Noter tasdikli evraklar, Taşeron yazısı (taşeron durumunda), Ortak muvafakat yazısı (şirket ortaklığı durumunda), 1.000 TL kart ücreti dekontu.
Çiftçi Silah Taşıma Ruhsatı Nasıl Alınır?
Kanun, çiftçilere de silah taşıma ruhsatı alma hakkı vermiştir. Çiftçilerin bu ruhsatı alabilmeleri için yaşadıkları ilçenin, Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliğine başvurmaları gerekmektedir.
Can Güvenliğinde Silah Taşıma Ruhsatı Kimlere Verilir?
Can güvenliğini sağlayan mesleklere de silah taşıma ruhsatı verilebilmektedir. Topluma Kazandırma Kanunu uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara ve güvenlik koruyucusu olanlar ile emekli güvenlik koruyucusu olanlara bu ruhsat verilebilir.
Uçakta Taşıma Ruhsatlı Silahla Seyahat Edilebilir Mi?
Uçakta taşıma ruhsatlı silahla seyahat edilemez, ancak ruhsatlı silah güvenlik sürecinden geçtikten sonra ayrı bir kutuya konarak yolcudan ayrı şekilde taşınabilir. Uçaktan inildiğinde ise ruhsatlı silah bireye direkt olarak verilmez, polis noktasına uğranarak bireyler tarafından bu ruhsatlı silahın alınması gerekir.
Avukatlar Adliyede Silah Taşıyabilir Mi?
Avukatlar kural olarak ve görevlerinin getirdiği birtakım tehlikelerden ötürü silah taşıma ruhsatı alabilirler ancak avukatların adliyelerde silah taşımaları hukuken mümkün değildir, yani avukatlar adliyede silah taşıyamazlar.
Burak Temizer Hukuk Bürosu Silah Ruhsatı Almaya Yönelik Hizmetlerimiz
Silah ruhsatı bulundurma ve taşıma ile ilgili yaşadığınız sorunlarda, Burak Temizer Hukuk Bürosu’nun deneyimli İstanbul ceza avukatı kadrosu her zaman yanınızda yer almaktadır.
Burak Temizer Hukuk Bürosu müvekkillerinin haklarını koruyan ve onlara her konuda destek veren bir hukuk bürosudur. Burak Temizer Hukuk bürosuna güvenerek silah ruhsatı alma hakkındaki tüm yasal haklarınızın korunduğundan emin olabilirsiniz. Siz de sayfamızdaki iletişim bölümünden bizlere ulaşarak gereken hukuki yardımları alabilirsiniz.
NİSANUR CEBECİ