Ara

Marka Hukuku Avukatı

Marka Hukuku Avukatı

Günümüzde dijital dünyanın hızla gelişim kaydetmesi ve pek çok yeni markanın dijital dünyaya giriş yapması, marka alanındaki ihlalleri ve daha pek çok hukuki konuyu gün yüzüne çıkarmıştır. Markaların korunması, marka ile ilgili açılan davalar, taklit ve bunun gibi pek çok hukuki konuda desteğe ihtiyacı olan kişi ya da kurumlar, Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak uzman avukatlarımızdan en güvenilir danışmanlık hizmetini alabilirler. Üstelik İstanbul marka hukuku avukatı olarak hizmet sunan avukatlarımız, markanızın kurulumu aşamalarına da destek sağlayacaktır. Siz de bu şekilde hak kayıplarınızı marka hukuku avukatı desteği ile önleyebilecek, markanızı koruma altına alabileceksiniz.

Marka Hukuku Avukatı Kimdir?

Marka avukatları; güncel gelişmeleri takip eden, sektörler ile ilgili genel bilgi sahibi olan, marka ve telif hukuku üzerinde çalışan ve hukuk fakültesinden mezun olarak Türkiye Barolar Birliği’ne kaydolan kişilerdir. Kişilere ve kurumlara markaları ile ilgili hukuki danışmanlık hizmeti sunan marka hukuku avukatları, kişi ve kurumların markaları ile ilgili hak kaybı yaşamalarını önlemekte, marka haklarını savunmaktadır.

Dijital dünyada markalaşmak, ön plana çıkmanın en önemli yolu. Bu nedenle marka haklarına tecavüz gibi olaylarla sıklıkla karşılaşılıyor. İşte bunun için marka ve patent avukatı, bu tür durumlarda markaların hak kaybı yaşamalarını önlüyor. Aynı zamanda marka avukatlarının; markalar, coğrafi işaret, mahreç işareti, menşe adı, geleneksel ürün ve bunun gibi marka ile ilgili önemli kavramlara hakim olmalıdır. İşte bu konuda uzman avukat kadrosu ile öne çıkan Burak Temizer Hukuk Bürosu, deneyimli marka avukatı kadrosu ile markanız ile ilgili tüm konularda size hukuki destek vermektedir.

Marka Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?

Marka hukukunda yer alan tüm konular ve marka konulu yasalarda yer alan tüm maddeler, marka avukatlarının ilgilendiği alanlardandır. Bunlara ek olarak marka tescil süreçleri, markanın güvenliği ve hak kayıplarının giderilmesi gibi konular da marka avukatlarının deneyim sahibi oldukları alanlardır? Peki, marka patent avukatı ne iş yapar?

  • Marka başvurusu ve başvuru sürecinde gelen itirazların değerlendirilmesi
  • Markaların uygun standartlarda tescil edilmesi
  • Markanın devri, unvan değişikliği ve diğer konularda hukuki danışmanlık sunulması
  • Marka hakkı ihlallerinin tespit edilmesi ve önlenmesi
  • Marka hakkına tecavüzün tespit edilmesi ve dava yoluna başvurulması
  • Taklit ürünler ile ilgili hukuki çalışmaların yapılması
  • Haksız rekabet davalarına katılınması
  • Marka tescil ve diğer süreçlerde hukuki danışmanlık gerçekleştirilmesi
  • Sözleşmelerin hazırlanması

Marka avukatlarının gerçekleştirdiği hizmetler yukarıdakiler ile sınırlı değildir. Markaların yaşadığı hukuki tüm süreçlerde marka avukatları kişi ve kurumların yanında yer almaktadır. Bu nedenle marka avukatı İstanbul gibi merkezlerde önemli bir role sahiptir.

MARKA VE TELİF HUKUKU

Taklit Ürün Satmanın Cezası Nedir?
Marka ve Telif Hakları

Taklit Ürün Satmanın Cezası Nedir? 2024

Taklit ürün satmanın cezası, son dönemin en merak edilen konularındandır. Marka hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen bu eylem sayesinde markanın pek çok yönden taklit edilmesi sağlanmaktadır. ...
Devamını Oku
Telif Hakkı İhlalinde Eser Sahibinin Hakları
Marka ve Telif Hakları

Telif Hakkı İhlalinde Eser Sahibinin Hakları

TELİF HAKKI İHLALİ  Huzurdaki yazımızda öncelikle “telif hakkının” ne olduğu ve akabinde telif hakkı ihlalinin yaşanması halinde eser sahipleri ve diğer hak sahiplerinin başvurabileceği hukuki ...
Devamını Oku

Marka Patent Avukatı Nasıl Olunur?

Avukatlar, marka hukuku alanında çalışma gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak Hukuk Fakültesi mezunu olmalıdır. Bunun yanı sıra zorunlu stajını tamamlaması gereken avukat adayları, Türkiye Barolar Birliği’ne kayıt olarak, avukatlık belgesini teslim almalıdırlar. Böylece avukatlık görevini gerçekleştirme hakkına sahip olabilirler.

Marka avukatı olmak için avukat unvanına sahip olmak gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir şart bulunmamaktadır. Ancak marka avukatının marka hukuku alanında üst düzey deneyime sahip olması gerekir. Ayrıca marka ve patent vekili olarak hizmet sunan kişiler de bulunmaktadır. Bu kişiler marka avukatı olarak görevde bulunamazlar. Çünkü dört yıllık herhangi bir bölümden mezun oldukları için yalnızca vekillik görevini gerçekleştirebilirler. Bunu yapabilmeleri için de Türk Patent ve Marka Kurumu’nun düzenlediği iki yıllık eğitim sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Neden Marka Avukatından Destek Alınmalıdır?

Günümüzde marka sayısı her geçen yıl katbekat arttığından, marka haklarına tecavüz ve marka sürecini yanlış yönetme gibi pek çok olumsuzlukla karşı karşıya kalınabiliyor. İşte bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamak adına, uzman marka avukatlarından destek almak, hak kayıplarınızın yaşanmamasını sağlayacaktır. Peki, İstanbul marka avukatı ile marka sürecini yönetmek size ne kazandıracak?

  • Marka konusunda ortaya çıkan uyuşmazlıkların giderilmesi
  • Markalar ile ilgili ortak karara varılamayan durumlarda arabuluculuk faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi
  • Marka tescil sürecinde hak kayıplarının ortaya çıkmasının önlenmesi
  • Marka hakkına tecavüzlerin önlenmesi ve tespit edilmesi

Yukarıda da görüldüğü üzere marka hukuku avukatlarından destek almak, markanızın hak kaybı yaşamaması adına son derece önemlidir. Temizer Hukuk Bürosu da bu konuda size uzman avukatları ile destek sunmakta, deneyimli marka avukatlarından yararlanmanızı sağlamaktadır.

İstanbul Marka Avukatı Hizmetleri

Türkiye’de 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında marka ve patent hukukunun düzenlemeleri gerçekleştirilmiştir. Bu kanun kapsamında markaların haklarını savunacak konular ele alınmış; marka, patent, coğrafi işaret vb. tüm işaretlemeler değerlendirilmiştir. Ancak farklı markayı tescil etmek, markanın haklarına tecavüz etmek ve tescil süreçlerinde hatalar yapmak, markaların hak kayıplarını ortaya çıkarabiliyor. İşte İstanbul da bunun en çok yaşandığı konumlar arasında ilk sırada. Bu nedenle İstanbul marka avukatı olarak hizmet sunan Temizer Hukuk bünyesinde çalışan avukatlar, size en güvenilir hukuki danışmanlığı sağlamaktadır. Peki, bu hizmetler nelerdir?

  • Marka haklarını kaybetme noktasında önleyici olan hukuki danışmanlık
  • Hukuki ve cezai uyuşmazlıkları giderici danışmanlık hizmetleri
  • Faydalı model, coğrafi işaret, marka, patent ve endüstriyel tasarım gibi hakların korunması
  • Markaların devredilmesi ile ilgili sözleşmelerin hazırlanması
  • Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu gibi önemli mercilere ilgili başvuruların gerçekleştirilmesi
  • Marka hukuku ile ilgili her türlü sözleşme ve diğer belgelerin hazırlanması
  • Markaların tescil süreçleri öncesinde gerekli ön araştırmanın yapılması ve marka tescilinin hukuki sürecinin yönetilmesi
  • Hak ihlallerinin tespit edilmesi, önleyici çözümlerin ortaya konulması ve dava süreçlerinin bizzat yönetilmesi

Marka avukatları, kişi ya da kurumların sahip olduğu markaların her türlü hukuki süreçlerini değerlendirmekte ve hukuki danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Bunun için İstanbul marka hukuku avukatı olarak hizmet sunan Temizer Hukuk Büromuzdan destek alabilirsiniz.

ŞİRKETLER/TİCARET HUKUKU

İşyeri Devri Nasıl Yapılır? İşyeri Devrinin Sonuçları ve İşlemleri
Şirketler/Ticaret Hukuku

İşyeri Devri Nasıl Yapılır? İşyeri Devrinin Sonuçları ve İşlemleri

İşyeri devri; günlük hayatta, çeşitli sebeplerden ötürü işyeri sahiplerinin, işyerlerinin tamamını veyahut bir bölümünü başkaca bir kimseye devrettiği görülmektedir. Huzurdaki yazımızda, İş Kanunu kapsamında söz ...
Devamını Oku
Anonim Şirketin Sona Ermesi ve Sebepleri
Şirketler/Ticaret Hukuku

Anonim Şirketin Sona Ermesi ve Sebepleri

Anonim şirketin sona ermesi durumu, şirketin kazanç elde etme ve sürdürme amacının son bulması anlamına gelir. Şirketin feshi ile şirket tasfiye sürecine girer. Şirketin tasfiye ...
Devamını Oku
İstanbul Marka Avukatı
İstanbul Marka Avukatı

İstanbul Marka Avukatı Ücretleri | 2024

2024 yılında marka avukatı ücretlerinde belirli bir düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme çerçevesinde Türkiye Barolar Birliği tarafından asgari tutar belirlenmiş olup ilgili tutarın aşağısında hizmet sunulamamaktadır. Bunun için marka avukatı ücretleri, çeşitli faktörlere göre değişiklik göstermekte, bu nedenle sabit bir ücret bulunmamaktadır.

Marka hukuku ile ilgili hangi danışmanlığın alınacağı, hukuki problemin ne olduğu ve markaya konu olan kişi ile kurumlara göre hukuki sürecin değerlendirilmesi gerekir. Bu değerlendirmeler sonrasında hukuki işlemlerin gerçekleştirildiği il ve avukat deneyimine göre fiyat tarifesi belirlenmektedir.

Burak Temizer Hukuk Bürosu Marka Hukuku Avukatı

Marka konusunda hukuki desteğe ihtiyacınız varsa, Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak deneyimli marka avukatı kadromuz ile yanınızda yer almaktayız. Bu şekilde markanız güvenle tescil edilmekte, marka haklarınıza tecavüz önlenmekte ve markanız ile ilgili yaşadığınız hukuki davalarda hak kaybınız ortadan kaldırılmaktadır. O halde siz de İstanbul marka hukuku avukatı desteğine ihtiyaç duyuyorsanız, Temizer Hukuk Bürosu olarak bizden destek alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Patent Avukatı Ne İş Yapar?

Markaların kullanım haklarının elde edilmesi için patentinin alınması gerekir. Ancak her zaman patent almak kolay olmaz. Çünkü aynı marka üzerinde hak talep eden pek çok kişi ya da kurum olabilir. İşte bu durumlarda, sizin haklarınıza savunan ve markanızın tescilinin sizde kalmasını sağlayan kişiler, patent avukatlarıdır. Markanızın tüm hukuki işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Marka Avukatı ile Uzlaşma Yapılır Mı?

Evet. Marka avukatları, aynı marka üzerinde hukuki problem yaşayan kişi ya da kurumlar arasında arabuluculuk yapmakta ve en makul sonucun elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle marka hukuku alanında uzman bir avukattan destek almak son derece önemlidir.

Marka Başvurusu için Avukattan Destek Alınabilir Mi?

Evet. Markanızın tescil sürecinde hak kaybı yaşamamanız ve zamandan tasarruf etmeniz için marka avukatlarından destek alabilirsiniz. Marka hukuku avukatları, tescil sürecini başından sonuna kadar yönetecek ve size sorunsuz bir süreç geçirme fırsatı sunacaklardır.

İŞ HUKUKU

Fazla Mesai Ücreti Nedir? Fazla Mesai Davası
İş Hukuku

Fazla Mesai Ücreti Nedir? Fazla Mesai Davası

Fazla mesai ücreti, iş yoğunluklarının artması ile ön plana çıkmaya başladı. Bu kapsamda fazla mesai kavramı, işçilerin emekçilerin en çok merak ettiği bir yandan da ...
Devamını Oku
2025 Asgari Ücret Zam Oranı Ne Kadar Olacak?
İş Hukuku

2025 Asgari Ücret Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

2025 asgari ücret zam oranı son dönemin en merak edilen konusu. Çünkü asgari ücret, işçi ve işveren arasındaki en temel ekonomik dengeyi belirleyen önemli bir ...
Devamını Oku