Ara

Boşanma Avukatı

İstanbul Boşanma Avukatı

İstanbul boşanma avukatı talebi her geçen gün artmaktadır. Çünkü boşanma rakamlarındaki artış ve hak kayıplarının ortaya çıkma riski bunu etkileyen en önemli unsur. Öte yandan aile hukuku, medeni hukukun bir kolunu oluşturur ve toplumun temelini temsil eden aile yapısını tanımlayan hükümleri içerir. Bu alan evlilikten boşanmaya, nafakadan çocuk velayetine kadar geniş bir alanı kapsar. Türkiye’de, özellikle pandemi dönemiyle birlikte boşanma davalarında önemli bir artış yaşanmıştır. Bu artışın temelinde evlilik içi sorumlulukların yerine getirilmemesi gibi çeşitli nedenler yatmaktadır. Bu durum çiftlerin süreci etkili bir şekilde yönetebilmek ve herhangi bir hak kaybına uğramamak adına konusunda uzman boşanma avukatı ile çalışma ihtiyacını doğurmaktadır.

İçindekiler

Aile ve Boşanma Hukukunun Önemi

Aile, toplumun çekirdeğini oluşturur ve hukuk sistemimiz, aile yapısının korunmasına büyük önem verir. Boşanma süreci, sadece mahkemede bir dava açıp sonuçlandırmaktan ibaret değildir. Bu sürecin her adımı bireylerin hayatlarını derinden etkileyebilecek önemli kararları barındırır. Bu nedenle boşanma süreci içerisinde aile hukuku uzmanı bir avukatın desteği davanın sonucunda etkili olabilmektedir.

Boşanma Avukatının Rolü

Uzman bir boşanma avukatı alanında geniş bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olmalıdır. Bu deneyim avukatın, müvekkillerinin haklarını en iyi şekilde koruyacak planlar oluşturması açısından gerekli yetkinliklerdir. İyi bir avukat, sadece hukuki bilgiyle donanmış olmakla kalmaz, aynı zamanda müvekkillerinin yaşadığı zorlu süreç boyunca onlara rehberlik eder.

Boşanma Davalarındaki Artış

Türkiye’de boşanma davası artışları, özellikle pandemi sürecinde yoğunlaşmıştır. Çiftler arasındaki anlaşmazlıklar ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesi gibi nedenler boşanma kararı alınmasında etkili olmaktadır. Bu süreçte çiftlerin haklarını koruyacak ve onları adil bir şekilde temsil edecek uzman bir boşanma avukatıyla çalışması, yaşanacak zorlukların en kısa sürede atlatılmasında önemlidir.

Aile ve boşanma hukuku, hayatın en hassas dönemlerinden birini temsil eder ve bu süreçte alınacak her karar, bireylerin geleceğini şekillendirir. Bundan dolayı doğru avukat seçimi adil bir süreç ve hak kaybının önlenmesi açısından hayati öneme sahiptir.

AİLE VE BOŞANMA HUKUKU

Kadının Kocasına Hakaret Etmesi Boşanma Sebebi Midir?
Aile ve Boşanma Hukuku

Kadının Kocasına Hakaret Etmesi Boşanma Sebebi Midir?

Kadının kocasına hakaret etmesi, adam mısın demesi boşanma sebebi midir? Evlilik birliğinin temelden sarsılmasına sebep olan “sen adam mısın? erkek misin?” gibi kelimeler, argo, tahkir ...
Devamını Oku
Erkeğin Evi ile İlgilenmemesi, Eve Geç Gelmesi Boşanma Sebebi Midir?
Aile ve Boşanma Hukuku

Erkeğin Evi İle İlgilenmemesi, Eve Geç Gelmesi Boşanma Sebebi Midir?

Erkeğin evi ile ilgilenmemesi, eve geç gelmesi boşanma sebebi midir? sorusu, Yargıtay’ın emsal kararı ile tekrar gündeme geldi. Verilen bu karara göre “eşin eve geç ...
Devamını Oku

Boşanma Davası Nedir?

Evlilik, sevgi ve saygı üzerine kurulmuş bir birliktelik olsa da her zaman istenilen şekilde devam etmeyebilir. Bazen, evlilik birliğinin sürdürülmesi imkânsız hale gelir ve ayrılıklar olabilir. Bu noktada devreye giren yasal süreç ise boşanma davası olarak adlandırılır.

Türk Medeni Kanunu’nda (TMK) yer alan hükümler doğrultusunda açılan boşanma davası evlilik akdinin resmi olarak sona erdirilmesini amaçlar. Bu dava evli olan kadın ve erkek tarafından kanunda sayılan belirli sebeplere dayanarak açılabilir.

Genellikle az kusurlu olan tarafın açtığı bir dava olarak bilinse de diğer taraf da karşı dava açarak sürece dahil olabilir. Böylece her iki tarafın da bakış açısı ve talepleri göz önünde bulundurularak bir karar verilir.


Aile ve Boşanma Hukuku kategorimizi de inceleyerek, ilgili hukuk alanı hakkında en kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.


Boşanma Davası Açma Nedenleri:

TMK’da yer alan boşanma sebepleri genel olarak ikiye ayrılır:

  1. Özel Boşanma Nedenleri:

  • Zina
  • Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
  • Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
  • Terk
  • Akıl hastalığı
  1. Genel Boşanma Nedeni:

  • Evlilik Birliğinin Sarsılması

Evlilik birliğinin sarsılması boşanma davalarında en çok kullanılan ve ispatlanması en kolay nedendir. Bu durumu neden olarak sunmak için evlilikte ortak hayat kavramının kalmaması, birlikte yaşamanın çekilmez hale gelmesi ve bu durumun düzeltilmesinin imkânsız olması gerekir.

Boşanma Davası

Boşanma davası aile mahkemelerinde görülür. Dava dilekçesinde boşanma sebebi ve varsa diğer talepler açıkça belirtilir. Dava süreci içerisinde deliller sunulur tanıklar dinlenir ve tarafların beyanları alınır. Hakim tüm delilleri ve beyanları değerlendirerek karara varır.

Boşanma davası, evlilik birliğinin sona ermesiyle sonuçlanır. Davayla birlikte, nafaka, tazminat, velayet, gibi konularda da karar verilir.

Boşanma davası hem duygusal hem de yasal açıdan zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenle, başlamadan önce tüm yönleri detaylı bir şekilde değerlendirmek ve uzman bir avukattan hukuki yardım almak önemlidir.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma sürecinin başlangıcı, evlilik birliğinin yasal olarak sona erdirilmesi amacıyla gerçekleştirilen resmi bir adımdır. Bu süreç, Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) öngördüğü şartlara uygun olarak, evli çiftlerin evliliklerini sonlandırmak üzere açtıkları davadır. Boşanma davaları, genellikle evlilik içerisinde daha az kusurlu bulunan taraf tarafından başlatılır ve ilerleyen süreçlerde, diğer eşin karşı dava açarak davanın devam etmesine olanak tanıması mümkündür.

MİRAS HUKUKU

Mirasçılıktan Çıkarma | Vasiyetname ile Mirastan Çıkarma
Miras Hukuku

Mirasçılıktan Çıkarma | Vasiyetname İle Mirastan Çıkarma

Mirasçılıktan çıkarma ya da halk arasında sıklıkla kullanılan “evlatlıktan reddetme” kavramı, hukukumuzda karşılığı olan bir kavram değildir. Evlatlıktan reddetme aslında “mirasçılıktan çıkarma” anlamına gelmektedir. Türk ...
Devamını Oku
Miras Kalan Malların Kullanım Hakkı
Miras Hukuku

Miras Kalan Malların Kullanım Hakkı

Miras kalan malların kullanım hakkı ve daha pek çok konuyu içerisinde bulunduran miras hukuku, bir kişinin vefatından sonra bıraktığı mal varlığının, borçlarının ve haklarının devri ...
Devamını Oku
Nişantaşı Boşanma Avukatı
Nişantaşı Boşanma Avukatı

Boşanma Davası Süreci

Boşanma davası, davacı tarafından kendisinin ikamet ettiği yerdeki Aile Mahkemesine başvurarak açılır. Süreç, hazırlanan dava dilekçesinin ilgili mahkemeye sunulması ve sonrasında davalı tarafa tebliğ edilmesiyle resmen başlar. Yargılama, mahkeme tensip zaptı düzenleyene ve taraflara bunu bildirene kadar genellikle duruşmasız devam eder. Bu zapt, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda her iki tarafa da rehberlik eder.

Boşanma Davası Açarken Göz Önünde Bulunması Gerekenler

Boşanma davası açarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır:

  • Davayı açacak taraf evliliğin devamının mümkün olmadığı koşullar altında olmalıdır. Bu, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan ciddi ve geri dönüşü olmayan koşullar anlamına gelir.
  • Kanunlarca tanımlanan boşanma sebeplerine dayanarak yeterli ve kanuni delillerin toplanmış olması gerekir.
  • Boşanma nedenleri arasında aldatma, ağır suç işleme, hayatı tehdit edecek davranışlar gibi ciddi eylemler yer almakta ve bu eylemlerin mahkemede ispatlanması gerekmektedir.
  • Boşanma sadece TMK’da belirtilen nedenlerle ve yargı kararıyla mümkündür. Davacı tarafın iddialarını kanıtlayamaması ya da karşı tarafın boşanma konusunda rıza göstermemesi durumunda mahkeme boşanma kararını reddedebilir.
  • Mal paylaşımı, velayet davası ve nafaka gibi konular boşanma sürecini etkileyen ve önemli sonuçları olan hususlardır. Bu konuların avukat yardımıyla dikkatlice ele alınması ve planlanması gerekmektedir.

Boşanma süreci her iki taraf için de zorlayıcı ve duygusal olabilir. Bu süreçte deneyimli bir avukatın rehberliği davanın seyrinin daha adil ve hızlı ilerlemesinde etkili olabilir. İstanbul, Nişantaşı ve Şişli bölgelerinde hizmet veren avukatlar, yerel mahkemelerin işleyişi ve sosyal dinamikler konusunda bilgi sahibi olarak müvekkillerine en uygun çözümleri sunabilecek deneyime sahiptirler.

İstanbul’da En İyi Boşanma Avukatı Nasıl Bulunur?

Bir çiftin boşanması hukuk davasıdır ve davada tarafların hak ve taleplerinin yerine getirilmesi tamamen avukatın bilgi birikimi, becerisi ve davada gösterdiği performansla alakalıdır.

Avukatın dilekçeleri doğru ve hukuksal çerçevelere uygun bir şekilde hazırlama, gelen dilekçelere yine aynı çerçevede yanıt verme kapasitesi ve hukuk davası alanındaki deneyimleri davanın sonucunu etkileyebilmektedir.

Bundan dolayı Özellikle İstanbul’da boşanma avukatı arayışınızda, boşanma avukatının, davanın seyrinin takibi ve süreçteki etkilerini bilmeniz boşanma davasının lehinize dönüşmesinde önemli olacaktır.

Boşanma davaları avukatlar açısından deneyim, beceri ve ciddi anlamda bilgi birikimi gerektiren dava türlerindendir. Aile hukuku nezdinde boşanma davaları, davanın sonucuna göre çocuk ve mal varlığı olması durumunda taraflar açısından daha yoğun ele alınması gereken bir dava türüne dönüşmektedir.

Bununla birlikte hukuki sürecin varlığı, tarafların hak kaybına uğrayabilmesi açısından ve ortaya atılan iddiaların ispatının gerekliliğinden dolayı önemlidir. Boşanma davasının seyrinin hukuki usullerini ve yöntemlerini tam anlamı ile bilmek ve yargı sürecini sürdürmek gerekliliğinden dolayı uzman bir boşanma avukatının davayı takip etmesi gerekir.

Taraflardan birinin boşanma davası açmasının ardından karşı tarafında dava açması, boşanma gerekçelerinin mahkemeye doğru ve hukuka uygun bir şekilde takdim edilmesi, çocuk/çocukların velayet talebi, nafaka talep edilmesi, tarafların mal varlıklarına ait davalar açısından tecrübeli ve bilgi anlamında donanımlı bir avukatın hukuki desteği ile dava sürecinin izlemesi ve takibi davanın sonucu açısından önemlidir.

Her boşanma davası kendine özgü süreçlere sahiptir:

Davalarda tarafların ilişkilerine, davanın başlangıcı ve sonucuna göre yeni davaların açılması gerekebilir. Boşanma davaları sonrasında, nafaka, mal paylaşımı, çocukların velayeti gibi hukuki durumlar için de dava açılabilir ve bunlar açılan boşanma davasına eklenebilir.

En iyi boşanma avukatı, hukuki haklarınızı kanunlara uygun şekilde temsil etmeli, dava sürecini doğru bir şekilde ve kararlılıkla yürütebilmelidir. Dava dosyasına yerinde müdahil olmak, karşı tarafın iddialarını ve bu iddialara yönelik savunmaları yerinde ve tam olarak yapmak da avukatın ayırt edici özellikleri arasında olmalıdır.

Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak yılların tecrübesini güncel bilgilerle harmanlayarak aileniz için en doğru çözümü bulmanıza yardımcı oluyoruz.

Aile hukuku ve boşanma davaları hem duygusal hem de yasal açıdan oldukça karmaşık olabilir. Bu süreçte, haklarınızı korumak ve en doğru adımları atmak için uzman bir avukattan hukuki destek almak büyük önem taşır.

Uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve aile hukuku konusundaki derin bilgimizle, size aşağıdaki konularda yardımcı olabiliriz:

  • Boşanma davası açma ve takip etme
  • Anlaşmalı boşanma veya çekişmeli boşanma
  • Maddi tazminat ve manevi tazminat
  • Yoksulluk nafakası
  • Velayet ve nafaka davası
  • Evlilik sözleşmesi
  • Mal paylaşımı
  • Velayet davası

Velayet Nasıl Alınır? isimli içeriğimize de göz atarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


Aileniz için en iyi çözümü bulmak adına:

  • Dosyanızı titizlikle inceleyerek, detaylı bir hukuki analiz sunuyoruz.
  • Yargıtay kararları ve aile hukuku literatürü ışığında, güncel bilgiler doğrultusunda size danışmanlık hizmeti veriyoruz.
  • Duruşmalarda sizi temsil ederek, haklarınızı en iyi şekilde savunuyoruz.
  • Duygusal açıdan zorlu bu süreçte, size destekleyici ve çözüm odaklı bir yaklaşım sunuyoruz.

Evlilik ve Boşanma Hakkında 100 Soru 100 Cevap isimli içeriğimize de göz atabilirsiniz.


 

Boşanma Avukatı
Boşanma Avukatı

İstanbul’da Boşanma Avukatı Ücretleri

Boşanma davası sürecinde haklarınızı ve menfaatlerinizi korumak için uzman bir boşanma avukatı tutmanız veya ona danışmanız hak mahrumiyeti yaşanmaması adına gerekli olabilir. İstanbul’da boşanma avukatı tutmanın maliyeti, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bunlar:

1. Boşanma Davasının Türü

Boşanma davaları anlaşmalı boşanma veya çekişmeli boşanma türlerinden birisi olabilir. Anlaşmalı boşanmalarda taraflar tüm konularda anlaşmaya vardığından dolayı dava süreci daha kısadır. Bu nedenle, avukatlık ücreti de daha düşük olacaktır. Çekişmeli boşanmalarda ise taraflar arasında anlaşmazlık söz konusu olduğundan dava süreci daha uzun ve karmaşık hale gelebilmektedir. Bu da avukatlık ücretinin artmasına neden olur.

2. Mal Paylaşımı

Boşanma davasında mal paylaşımı söz konusu ise avukatlık ücreti artacaktır. Malvarlığının büyüklüğü ve karmaşıklığı boşanma avukatı ücreti ve dava masraflarının belirlenmesinde etkili olacaktır.

3. Davayla İlgili Ek Hizmetler

Boşanma davasına ek olarak şiddet veya suç teşkil edecek durumlarda yasal işlemler yapılması gerekebilir. Bu tür ek hizmetler de avukatlık ücretinin artmasına neden olacaktır.

4. Avukatın Tecrübesi ve Uzmanlığı

Daha deneyimli ve uzman avukatların ücretleri, daha az deneyimli avukatlara göre yüksek olabilmektedir.

5. İstanbul Barosu Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT):

AAÜT, avukatlık ücretleri için belirlenmiş asgari ücretleri gösterir. Bu tarife avukatlık ücretinin belirlenmesinde bir temel oluşturur.

Örnek Ücretlendirme:

  • Anlaşmalı Boşanma: AAÜT’de belirlenen asgari ücret minimum olmak üzere avukatça serbestçe
  • Çekişmeli Boşanma: AAÜT’de belirlenen asgari ücret minimum olmak üzere avukatça serbestçe
  • Mal Paylaşımı: Malvarlığının büyüklüğüne göre %3-15 oranında veya sabit bir ücret olarak avukatça serbestçe
  • Ek Hizmetler: Hizmetin türüne ve kapsamına göre

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır? isimli içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.


Boşanma davası için avukatlık ücreti belirlerken:

  • Yukarıda bahsedilen faktörleri göz önünde bulundurun.
  • Ücretlendirmenin şeffaf ve net bir şekilde yapılmasını sağlayın.
  • Avukatınızla tüm detayları açık bir şekilde konuşun.

Unutmayın: Avukatlık ücreti, boşanma davasının maliyetinin sadece bir kısmıdır. Dava harçları, bilirkişi ücretleri ve diğer masraflar da dikkate alınmalıdır.

Nişantaşı Boşanma Avukatı Hangi Konularda Yardımcı Olur?

Aile hukuku, medeni hukukun bir alt dalı olarak aile kavramını ve aile üyeleri arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk dalıdır. Aile birliği ve aile üyelerinin korunması bu dalın temelini oluşturur.

  1. Nişanlanma: Evlilik birliğinin kurulmasından önceki aşama olan nişanlanma ve nişanlanmadan doğan talepler bu kapsamda değerlendirilir.
  2. Evlilik: Evlilik birliğinin kurulmasına ilişkin şartlar, evlilik sözleşmesi, evlilikten doğan hak ve yükümlülükler bu alanda düzenlenir.
  3. Boşanma: Evlilik birliğinin sona ermesi, boşanma davası ve boşanmanın mali sonuçları (tazminat, nafaka) bu başlık altında incelenir.
  4. Çocuk Hukuku: Boşanma sonrası velayet, iştirak nafakası, soybağı davaları ve evlat edinme aile hukuku kapsamında ele alınır.
  5. Mal Rejimi: Eşlerin evlilik öncesi ve sonrası edinilmiş malları, mal rejimleri ve mal paylaşımı davaları bu alanda değerlendirilir.
  6. Aile Konutu: Ailenin birlikte yaşadığı konutun malikiyeti, kullanımı ve kira bedeli gibi konular bu başlık altında düzenlenir.
  7. Nesebe ve Soybağı: Taraflar arasındaki aile bağları ve soybağının reddi davaları bu kapsamda görülür.
  8. Vesayet ve Kayyımlık: Reşit olmayan veya kısıtlı ehliyetli kişilerin korunması için vesayet ve kayyımlık müesseseleri aile hukuku tarafından düzenlenir.
  9. Yabancı Kararların Tanınması ve Tenfizi: Yabancı mahkemeler tarafından aile hukukuna dair verilen kararların Türkiye’de tanınması ve uygulanması bu alanda incelenir.

Aile ve Boşanma Hukuku Kapsamında Görülebilecek Davalar

Boşanma Davaları:

  • Anlaşmalı Boşanma Davaları
  • Çekişmeli Boşanma Davaları

Evlilik ve Mal Rejimi:

  • Evlilik Sözleşmesi ve Mal Rejimi Sözleşmeleri
  • Anlaşmalı Boşanma Protokolü Hazırlanması

Nafaka ve Tazminat Davaları:

  • Yoksulluk ve İştirak Nafakaları
  • Maddi ve Manevi Tazminat Talepleri

Diğer Davalar:

  • Evliliğin İptali Davaları
  • Yabancı Mahkemelerden Verilen Kararların Tanıma ve Tenfizi
  • Tedbir Kararları (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun Kapsamında)
  • İddet (Bekleme) Süresinin Kaldırılması
  • Velayetin Değiştirilmesi
  • Babalık Davası
  • Soybağı Davası
  • Nafaka Davası
  • Mal Rejimi Davaları
  • Zina Sebebiyle Boşanma Davası

Aile hukukunu ilgilendiren davalar yapıları gereği özel ihtimam gerektiren karmaşık davalar olabilir. Bundan dolayı bu tür davalar uzman ve deneyimli bir avukatın gözetimine gereksinim duyabilmektedir.

Çekişmeli Boşanma Nedir?

Çekişmeli boşanma davası, eşlerin boşanma veya boşanmanın ferileri olarak adlandırılan mal paylaşımı, velayet, tazminat, nafaka gibi konularda anlaşamadıkları hallerde eşler tarafından açılan davadır. Bu davalar, TMK’da belirtilen boşanma sebeplerinden birine dayanarak ve çiftlerden birinin kusuruna bağlı olarak açılır.


Çekişmeli Boşanma Davası hakkında en kapsamlı bilgilere ulaşmak için içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.


Dava Süreci:

  • Boşanma nedenleri ve delillerinin sunulması: Bu aşamada boşanma davasını açan taraf boşanma nedenlerini ve bu nedenleri destekleyen delilleri mahkemeye sunmalıdır.
  • Dava sürecinin hukuki yollarla takip edilmesi: Dava sürecinin takibi hukuki usullere ve kanunlara uygun şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle, deneyimli ve uzman bir boşanma avukatından yardım almak önemlidir.

Deneyimli ve Uzman Bir Boşanma Avukatının Önemi:

  • Boşanma davasının karmaşıklığı ve hukuki yöntemlerin zorluğu nedeniyle deneyimli ve uzman bir boşanma avukatından yardım almak davanın sonucunu önemli ölçüde etkileyebilir.
  • Bir avukat davanın her aşamasında size hukuki danışmanlık hizmeti sunarak haklarınızı korumanıza ve davanın lehinize sonuçlanmasına yardımcı olabilir.

Hukuki Danışmanlık Hizmeti:

Deneyimli ve uzman bir boşanma avukatı size aşağıdaki konularda danışmanlık hizmeti sunabilir:

  • Boşanma davası açma ve takip etme
  • Boşanma nedenlerinin ve delillerinin sunulması
  • Mal paylaşımı
  • Velayet
  • Tazminat
  • Nafaka
  • İddet süresinin kaldırılması

Boşanma davası açmayı düşünüyorsanız deneyimli ve uzman bir boşanma avukatından hukuki destek almanız haklarınızı korumanız ve davanın lehinize sonuçlanmasında etkili olacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı Boşanma evlilik birliğini sonlandırmak isteyen çiftlerin boşanmanın tüm şartlarında anlaşarak mahkemeye başvurmaları ve bu anlaşmayı yazılı bir protokol ile belgelemeleri halinde gerçekleşen bir boşanma şeklidir.

Tek Celsede Boşanma

Anlaşmalı boşanma davaları, çekişmeli boşanma davalarına kıyasla daha hızlı bir şekilde sonuçlanır. Hazırlanan protokolde velayet, nafaka, tazminat gibi tüm konularda anlaşmaya varılmış olması halinde dava tek celsede sonuçlanabilir.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı boşanma davası açmak için tarafların ortaklaşa veya avukatları aracılığıyla hazırlamış oldukları Anlaşmalı Boşanma Protokolünü mahkemeye sunmaları gerekir. Bu protokolde boşanma ile ilgili tüm konularda tarafların karşılıklı anlaşmaları detaylı bir şekilde yer almalıdır.

Boşanma Protokolünde Yer Alması Gerekenler:

  • Boşanma konusunda karşılıklı ve kesin mutabakat
  • Velayet ve çocukların teslimi
  • Nafaka (yoksulluk ve iştirak nafakası)
  • Maddi ve manevi tazminat
  • Eşyaların paylaşımı
  • Evlilik birliği içerisinde edinilmiş malların paylaşımı
  • Soyadı kullanımı

Tek Celsede Boşanma Şartları

Anlaşmalı boşanma davasının tek celsede sonuçlanabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir:

  • Tarafların ortaklaşa hazırladıkları protokolün eksiksiz ve usule uygun olması
  • Protokolde yer alan maddelerin tarafların hür iradeleri ile eklenmiş olması
  • Tarafların duruşmada protokoldeki maddeleri kabul etmeleri
  • Hakim tarafından protokolün hukuka uygun olduğunun değerlendirilmesi

Anlaşmalı Boşanma evlilik birliğini sonlandırmak isteyen çiftler için daha hızlı ve daha az stresli bir dava sürecidir. Tek celsede boşanmak için gerekli şartların sağlanması halinde dava kısa sürede sonuçlanabilir.

Mal Paylaşımı: Ortak Varlıkların Adil Bölüşümü

Mal paylaşımı boşanma durumunda eşlerin ortak sahip oldukları mal varlığının bölüşülmesidir. Evlilik sırasında elde edilen tüm varlığı unsurlarını kapsar.

Boşanma davası ve mal paylaşımı davasının aynı dilekçe ile dava konusu olması teknik olarak mümkün olsa da bu durumda mahkeme davaları birbirinden ayıracak ve davalara ayrı esas numarası verecektir. Zira mal rejimi/mal paylaşımı davası boşanma davasının bitmesini beklemek zorunda olan bir davadır. Boşanma davasında kusurlar belli olacaktır ki; ardından mal rejimi davasında buna göre mallar paylaştırılacaktır.

Boşanma dilekçesi yanında ayrıca mal rejiminin tasfiyesine ilişkin ayrı bir dava da açılabilir yukarı da söylediğimiz gibi mal rejiminden kaynaklanan davalar boşanma kararı kesinleştikten sonra görülebilecek davalardır. Boşanma davası yanında mal rejimine ilişkin dava açılmışsa, mal rejimine ilişkin davaya bakan mahkeme boşanma davasının sonucunu beklemek zorundadır.

Şişli ve Nişantaşı Boşanma Avukatı

  • Anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davası,
  • Boşanmada maddi ve manevi tazminat davası,
  • Boşanma nedeniyle nafaka, velayet, maddi ve manevi tazminat davası,
  • Boşanmada mal paylaşımı davası, mal paylaşımına ilişkin katılma ve katkı payı alacağı davaları,
  • Ailenin korunmasına dair kanun gereği açılacak davalar, yapılacak talepler
  • Soybağının kurulması davaları (Nesebin reddi, tanıma veya babalık davaları),
  • Hukuki danışmanlık ve dilekçe yazımı

Burak Temizer Hukuk Bürosu, aile hukukuna ilişkin her tür uyuşmazlık ve hukuki işlemlerde müvekkillerine hukuki yardımda bulunmaktadır. Ofisimizde, boşanma ve aile hukuku davaları sadece uzman avukatlarca takip edilmektedir.

Aile hukuku, medeni hukuk içinde yer almaktadır. Bu hukuk alanının odak noktası Aile kavramıdır. Aile Hukukuna İlişkin Davalar;

  • Ailenin kuruluşunun temeli olan nişanlanma,
  • Evlenme koşulları ve hükümleri,
  • Boşanmanın şartları,
  • Boşanmanın sonucuna bağlı olan maddi ve manevi tazminat, nafaka,
  • Tarafların müşterek çocuklarının akıbetini ilgilendiren velayet ve iştirak nafakası,
  • Eşlerin evlenme öncesi ve sonrası edindikleri ve taraflar arasında paylaşılamayan malvarlığına ilişkin mal rejimine ilişkin sorunlar-davalar vb.dir.

Aynı şekilde tarafların evlilik birlikteliklerini sürdürdükleri ve ortak hayatın maddi anlamda merkezi olan aile konutu, taraflar arasındaki nesebe ve çocukların temsiline dair soy bağı, evlat edinme, velayet, vesayet, kayyımlık, yasal danışmanlık da aile hukukunun ilgi alanı içindedir.

Yabancı mahkemelerin aile hukukuna dair verdikleri kararın tanıma ve tenfizi de aile hukukunun kapsamında kalmaktadır.

4787 Sayılı Aile Mahkemelerinin kuruluş görev ve yargılama usullerine dair kanun aile mahkemelerinin görev alanını düzenlemiştir. Yukarıda belirtilen uyuşmazlıklardan kaynaklı davalar Aile Mahkemelerinin görevi içinde bulunmaktadır. Aile Mahkemelerinin olmadığı yerlerde bu tür uyuşmazlıklara Aile Mahkemesi sıfatıyla Asliye Hukuk mahkemeleri bakmaktadır.

Önemle belirtmek gerekir ki, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde oluşturulan tedbir kararları da Aile Mahkemesince verilmektedir.

Burak Temizer hukuk bürosu, boşanma avukatları başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de müvekkillerimizin ihtiyaçları doğrulusunda anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları, evlilik sözleşmesi ve mal rejimi sözleşmeleri, anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanması, yoksulluk, iştirak nafakaları, maddi ve manevi tazminat talepleri, evliliğin iptali davaları, yabancı mahkemelerden verilen kararların tanıma ve tenfizi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde verilmesi istenen tedbir kararları, uzaklaştırma ve koruma kararları, İddet (Bekleme) süresinin kaldırılması, velayetin değiştirilmesi, anlaşmalı boşanma davası, babalık davası, soy bağı davası, mal rejimi davaları gibi konularda alanında uzman avukatlar ile hizmet vermektedir.

Evlilik aslında karşılıklı atılan imzalardan ötürü hukuki bir akittir. Kanaatimizce de evlilik akdi bir başka deyişle evlilik sözleşmesi; insanoğlunun imza attığı hayattaki en önemli sözleşmesidir, evlilik akdinin sona erdirilmesi de hayattaki en önemli sözleşmenin feshedilmesi anlamına gelmektedir. Bu akit sona ererken, boşanma sebeplerinin iyi irdelenmesi doğru sebeplere doğru gerekçeler ile dayanılması ve de dava süreci neticesinde maddi manevi tüm hakların elde edilebiliyor olması elzemdir. Bu yüzden boşanma davalarında mutlaka ama mutlaka aile hukuku alanında uzman bir Nişantaşı Boşanma Avukatından destek almanızı tavsiye ederiz, aksi durum manevi ve maddi kayıplara yol açabilecektir. Hastalandığınızda nasıl ki doktora başvuruyorsanız, hukuki meselelerinizde mutlaka işin boşanmada uzman bir avukata başvurmanız gerekmektedir.

Boşanma davaları, bilhassa çekişmeli olduğunda hem taraflar hem de çocuklar bakımından oldukça yıpratıcı olmaktadır.  Boşanma davalarının en çabuk şekilde sonuçlanması ve bu süreçte hak ve menfaat kaybı yaşanmaması taraflar için önemlidir.

Bu sebeple, boşanma davalarının birçok açıdan aleyhte sonuçlanmaması için İstanbul boşanma avukatı; yani tarafımızdan yardım alınması tavsiye edilir. Ayrıca hukuk büromuz, Şişli ve Nişantaşı boşanma avukatı olarak deneyimli kadrosu ile hizmet sunmakyadır.

KİRA HUKUKU

Taşınmazın Geç Tesliminden Kaynaklanan Kira Kaybı
Gayrimenkul Hukuku

Taşınmazın Geç Tesliminden Kaynaklanan Kira Kaybı ve Tazminat Davası

Taşınmazın geç tesliminden kaynaklanan kira kaybı ve tazminat davası, özellikle kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanmasıyla birlikte sıklıkla merak edilir hale gelmiştir. Bu makalemizde konuyu her ...
Devamını Oku
Kiracı Nasıl Çıkarılır?
Kira Hukuku

Kiracı Nasıl Çıkarılır? Kiracı Çıkarma Sebepleri

Kiracı nasıl çıkarılır? sorusu son süreçte özellikle düşük kira mağduru ev sahipleri tarafından oldukça merak edilmektedir. Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının kiralanandan tahliyesi mümkündür. ...
Devamını Oku
Altın Üzerinden Kira Sözleşmesi Yapılır Mı?
Kira Hukuku

Altın Üzerinden Kira Sözleşmesi Yapılabilir mi?

Altın üzerinden kira sözleşmesi yapılabilir mi? Bu durum hukuka uygun mu? Altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte kiracılardan altına endeksli kira sözleşmesi talep edilmeye başlandı. Altın ...
Devamını Oku
Ekim Ayı Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu?
Kira Hukuku

Ekim Ayı Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? Yüzde 25 Sınırı Kalktı mı?

Ekim ayı kira artış oranı ne kadar oldu? sorusu son günlerde sıklıkla soruluyor. Daha önce bildiğiniz üzere yüksek enflasyonla birlikte kira fiyatlarının çok fazla artması ...
Devamını Oku
10 Yıllık Kiracının Tahliyesi | Kiracı Nasıl Tahliye Edilir?
Kira Hukuku

10 Yıllık Kiracının Tahliyesi | Kiracı Nasıl Tahliye Edilir?

10 yıllık kiracının tahliyesi konusu son dönemde sıklıkla dile getirilmektedir. İşte bu kapsamda Türk Borçlar Kanunu tarafından ev sahibine, süresinde bildirimde bulunma koşuluyla 10 yıllık ...
Devamını Oku
Kiranın Geç Ödenmesi Nedeniyle Tahliye
Kira Hukuku

Kiranın Geç Ödenmesi Nedeniyle Tahliye

Kiranın geç ödenmesi nedeniyle tahliye  de hukukumuzdaki en önemli tahliye sebeplerinden biridir.  Çünkü kiracı, kira bedelini kira sözleşmesi ile kararlaştırılan zamanda ödemediğinde ve bu sebeple ...
Devamını Oku
Kiracı Hakları Nelerdir? 2024
Kira Hukuku

Kiracı Hakları Nelerdir? 2024

Kiracı hakları, temelinde bir kira sözleşmesiyle ortaya çıkar. Kira sözleşmesi, Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) genel hükümlerin ardından konut ve çatılı işyeri kiraları ile ürün kirası ...
Devamını Oku
Tahliye Taahhütnamesi Nedir? Geçerlilik Şartları
Kira Hukuku

Tahliye Taahhütnamesi Nedeniyle Tahliye

Tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye, Türk borçlar Kanunu’nun 352.maddesinde düzenlenmiştir. Tahliye taahhütnamesi; kiralanan taşınmazın belirli bir tarihte boşaltılmasının yazılı olarak üstlenildiğine ilişkin bir belgedir. Tahliye taahhütnamesi ...
Devamını Oku
Yüzde 25 Kira Artışı Kaldırıldı Mı?
Kira Hukuku

Yüzde 25 Kira Artışı Kaldırıldı Mı? Kira Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Yüzde 25 kira artışı kaldırıldı mı? sorusu son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Yüksek enflasyonla birlikte kira fiyatlarının çok fazla artması sebebiyle ...
Devamını Oku
Tahliye Taahhütnamesi
Kira Hukuku

Tahliye Taahhütnamesi Nedir?

Günümüzdeki enflasyonist ortamda kira bedelleri hızla yükselmekte ve ekonomik düzeni korumak kira artışlarına için birtakım düzenlemeler getirilmektedir. Kira uyuşmazlıklarındaki yoğunluk dolayısıyla sulh hukuk mahkemelerinin iş ...
Devamını Oku
Kira Tespit Davası ile ilgili her şeyi bu makalede bulabilirsiniz.
Gayrimenkul Hukuku

Kira Tespit Davası, Şartları, Ne Zaman Açılır?

İçindekiler1 KİRA TESPİT DAVASI1.1 KİRA TESPİT DAVASININ ŞARTLARI NEDİR?1.2 KİRA TESPİT DAVASINDA SÜRELER1.3 KİRA UYARLAMA DAVASINDA İHTAR ŞARTI, KİRA TESPİT DAVASINDA İHTAR ŞART MI?1.4 YENİ ...
Devamını Oku
Miras Kalan Evin Kullanım Hakkı
Gayrimenkul Hukuku

Miras Kalan Evin Kullanım Hakkı, Miras Kalan Evde Oturan Mirasçı

İçindekiler1 MİRAS HUKUKU1.1 MİRASÇI VE MİRAS BIRAKAN1.1.1 KİMLER MİRASÇI OLABİLİR?1.2 MİRAS PAYLAŞIMI1.3 MİRAS ANLAŞMAZLIĞI1.3.1 MİRASTA ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA NE OLUR?2 MİRAS KALAN EVİN KULLANIM HAKKI KİME ...
Devamını Oku
ecrimisil davası nasıl açılır?ecrimisil nedir?
Gayrimenkul Hukuku

ECRİMİSİL DAVASI NASIL AÇILIR? ECRİMİSİL NEDİR?

İçindekiler1 Ecrimisil Davası Nasıl Açılır? Ecrimisil Nedir? Ecrimisil Talep Etmek Ne Demek?1.1 Ecrimisil Talep Edebilme Şartları Nelerdir?2 Ecrimisil Davasında Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır?3 Ecrimisil Davası ...
Devamını Oku
EV SAHİPLERİ NASIL KİRA BEYANNAMESİ VERECEK 2024?
Kira Hukuku

EV SAHİPLERİ NASIL KİRA BEYANNAMESİ VERECEK 2024

EV SAHİPLERİ NASIL KİRA BEYANNAMESİ VERECEK ? EV SAHİPLERİNİN KİRA BEYANNAMESİ VERMESİ 2024 EV SAHİPLERİ NASIL KİRA BEYANNAMESİ VERECEK 2024? Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) den ...
Devamını Oku