Ara

Nafaka Ödememe Cezası (İcra Takibi ve Tazyik Hapsi)

Nafaka Ödememe Cezası (İcra Takibi ve Tazyik Hapsi)

Nafaka ödememe cezası, son dönemde aile ve boşanma hukukunun en popüler konuları arasındadır. Çünkü Türk Medeni Kanunu, nafaka yükümlülüğüne sahip olan bir kişinin, yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda çeşitli cezalarla karşılaşabileceğini göstermektedir. O halde şimdi size nafaka borcu ödememe konusundan tüm detayları ile bahsedelim.

Nafaka Nedir?

Nafaka deyince akla genel olarak ayrılıkta veya boşanmada ekonomik olarak yoksulluğa düşecek olan tarafa diğer tarafça ödenen belli bir miktar para akla gelir. Ancak nafaka sadece bu türden ibaret olmayıp Türk Medeni Kanunu’muzda düzenlenen belli başlı diğer nafaka türleri de bulunmaktadır.

Nafaka Türleri Nelerdir?

Türk Medeni Kanunu’muza göre düzenlenen nafaka türleri şunlardır: Tedbir nafakası, yoksulluk nafakası, iştirak nafakası ve yardım nafakası. Şimdi bu nafaka türlerinden söz edelim.

  • Tedbir Nafakası: Boşanma sürecinde dava kesinleşinceye kadar ödenecek olan nafakadır.
  • Yoksulluk Nafakası: Boşanmada yoksulluğa düşecek olan tarafa ödenen bir nafaka türüdür.
  • İştirak Nafakası: Çocuğun velayetine sahip olmayan eşin çocuğun bakımına katkı sağlamak amacıyla ödediği bir nafaka türüdür.
  • Yardım Nafakası: Yardım edilmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan altsoy, üstsoy ve kardeşlere ödenen bir nafaka türüdür.

Nafaka Türleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, ilgili içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.


Bazı durumlarda, nafaka ödemekle yükümlü olan kişiler nafakayı ödemekten kaçınabilirler ve bunun sonucunda nafaka alacaklısı birtakım mağduriyetler yaşayabilir. İşte biz de bu yazımızda bu durumda nelerin meydana gelebileceğini ve bunun sonucunda ne gibi yöntemlere başvurulabileceğini inceleyeceğiz.


Aile ve Boşanma Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve Aile ve Boşanma Hukuku alanındaki diğer konularda bilgi edinmek isterseniz, ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.


Nafaka Borcu Ödememe
Nafaka Borcu Ödememe

Nafaka Ödenmezse Ne Olur? Nafaka Ödememe Cezası

Nafaka ödenmediğinde, ilk aşamada nafaka alacaklısı icra takibi başlatarak nafaka alacağını cebri icra yoluyla tahsil edebilir. Eğer nafaka yükümlüsü, bu cebri icraya rağmen nafaka borcunu ödemezse, bu durumda da İcra Mahkemesine şikâyet yapılarak bu kişi hakkında tazyik hapsi uygulanması talep edilebilir.


Nafaka Ödenmezse Ne Olur? isimli içeriğimizi de inceleyerek konuya tüm detayları ile hakim olabilirsiniz.


Nafaka Alacağı İçin İcra Takibi ve Koşulları

Nafaka alacakları için öncelikle ilgili icra dairesine başvurarak icra takibi başlatmak mümkündür. Nafaka borçlusuna icra takibi başlatıldıktan sonra bir ödeme emri gönderilir. Nafaka borçlusuna bu ödeme emrinde, ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itirazları varsa icra dairesine iletmesi gerektiği bildirilir. Eğer nafaka borçlusunun herhangi bir itirazı yoksa, yine 7 gün içerisinde nafaka borcunu ödemesi gerektiği belirtilir. Aksi takdirde, cebri icra sürecine devam olunacağı ve tazyik hapsinin uygulanabileceği konusunda kendisine uyarı yapılır. Yapılacak olan icra takibini başlatmanın koşulları ise şunlardır:

  • Geçerli bir nafaka alacağının mevcut olması gerekir.
  • Nafaka alacağı, belirlenmiş olan sürede ödenmemiş olmalıdır.
  • Yetkili olan icra dairesinde bu takip başlatılmış olmalıdır.

Bu koşulların hepsinin gerçekleşmesi durumunda nafaka alacağı icra takibine konu olabilir.

Nafaka Alacağı İçin İcra Takibi Nasıl Yapılır?

Nafaka alacağı için icra takibi, talep edilmiş olan nafaka türüne göre farklı usullerle gerçekleştirilir. Nafaka türlerine göre nafaka alacağının icra takibinin nasıl yapılacağı aşağıdaki şekildedir:

1.     Tedbir Nafakası

Tedbir nafakası boşanma davası sürecinde bu dava kesinleşinceye kadar ödenen bir nafaka türü olduğundan bu nafaka alacağı ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı mevut değildir ve o nedenle ilamlı icra takibi yapılamayacak ancak ilamsız icra takibi yapılabilecektir. İlamsız icra takibi, mahkeme kararı olmaksızın yapılan bir icra takip türüdür. Bu takip için nafaka alacaklısının yetkili olan icra dairesine başvuru yapması gerekir.


Tedbir Nafakası Nasıl Alınır? isimli içeriğimize de göz atabilir ve konuya ait detaylı bilgi edinebilirsiniz.


2.     Yoksulluk Nafakası

Yoksulluk nafakası, boşanma sonucunda yoksulluğa düşecek olan tarafa diğer tarafça ödenen bir nafaka türüdür ve kişinin bu durumda elinde bir mahkeme kararı vardır. O nedenle bu nafaka için ilamlı icra takibi yapılır. İlamlı icra takibi, mahkemeye başvurularak alınmış olan kararla beraber icra dairesine başvuru yapılarak gerçekleştirilen bir takip türüdür. Dolayısı ile ödenmemiş olan yoksulluk nafakası için önceden alınmış olunan mahkeme kararıyla beraber icra dairesine başvuru yapılarak nafaka borçlusunun takibi yapılabilir.

3.     İştirak Nafakası

İştirak nafakası; velayeti kendisine verilmeyen eşin, çocuğun bakımına katkıda bulunmak amacıyla ödediği bir nafaka türüdür ve bu nafaka mahkeme kararı ile olur. O nedenle bu nafaka alacağı için ilamlı icra takibi yapılır. İlamlı icra takibi, mahkemeye başvurularak alınmış olan kararla beraber icra dairesine başvuru yapılarak gerçekleştirilen bir takip türüdür.  Böylece bu nafaka türünün ödenmemesi halinde de verilmiş olan mahkeme kararının bir örneği ile icra dairesine başvuru yapılarak nafaka borçlusu hakkında takip gerçekleştirilebilir.

Nafaka Alacağı İçin İcra Takip Yolunda Zamanaşımı

Nafaka alacağı için icra takip yolunda zamanaşımı süresi 10 yıldır. Bu süre geçtikten sonra herhangi bir nafaka alacağı için icra takibi yapılamayacaktır. O nedenle bu sürelerin kaçırılmaması önem arz eder.

Nafaka İcra Takibine İtiraz

Hakkında nafaka icra takibi başlatılan borçlu bu icra takibine itiraz edebilir. Yoksulluk, iştirak, tedbir ve yardım nafakalarıyla ilgili icra takiplerine karşı borçlu, icra takibinin kendisine tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde takibin yürütüldüğü icra dairesine itiraz edebilir. Ayrıca masrafları nafaka borçlusu tarafından ödenmek üzere başka bir icra dairesine de yazılı veya sözlü olarak itiraz edilebilir.


Evlilik ve Boşanma Hakkında 100 Soru 100 Cevap isimli içeriğimizi de inceleyebilir, detaylı bilgi edinebilirsiniz.


Nafaka Ödememe Ceza Davası
Nafaka Ödememe Ceza Davası

Nafaka Ödenmemesi Durumunda Mahkemeye Başvuru

Nafakaya ilişkin kararlara uymamak nedeniyle şikâyette bulunmak isteyen nafaka alacaklısı, İcra Ceza Mahkemesine bir şikâyet dilekçesi ile başvuru yapabilir. Bu dilekçede; mahkeme tarafından ara karar veya nihai karar verilerek nafakaya hükmedildiği ve nafaka borçlusuna karşı icra takibi gerçekleştirildiği ancak nafaka borçlusunun icra takibine rağmen bu borcu ödemediği belirtilerek nafaka borçlusunun tazyik hapsi ile cezalandırılmasına yer verilmelidir.

Nafaka Tazyik Hapsi ve Şartları

Nafaka borçlusu, nafaka ödeme borcunu yerine getirmezse İcra Ceza Mahkemesi’ne yapılacak şikâyet üzerine 3 aya kadar bir hapis cezası alabilir. Uygulanan bu hapse tazyik hapsi denir. Nafaka borçlusu bu süreçte kararın gereğini yerine getirirse tahliye edilir, yerine getirmezse tazyik hapsi uygulanmaya devam olunur. Nafaka tazyik hapsinin uygulanabilmesi için gereken şartlar ise şunlardır:

  1. Nafaka alacaklısının alacağı kesin olmalıdır.
  2. Nafaka alacaklısı ödenmeyen nafaka borcu için icra takibi başlatmış olmalı ancak borçlu icra takibine rağmen bu ödemeyi yapmamış olmalıdır.
  3. Nafaka borcuna ilişkin yapılan icra takibi kesinleşmiş olmalıdır.
  4. Nafaka ödenmediğine dair İcra Ceza Mahkemesine yapılan şikâyet, tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içinde ve her durumda nafakanın doğduğu tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılmış olmalıdır.

Tazyik Hapsinin Özellikleri

Nafaka borçlusuna verilen tazyik hapsinin genel özellikleri şunlardır:

  1. Tazyik hapsi, adli sicile kaydedilmez.
  2. Tazyik hapsi, cezanın ertelenmesine konu edilemez.
  3. Tazyik hapsi, tekerrüre temel oluşturmaz.
  4. Tazyik hapsinde, ön ödeme yapılması söz konusu değildir.
  5. Tazyik hapsinde, şartlı salıverme hükümleri uygulanmaz.
  6. Tazyik hapsi uzlaşmaya tabi değildir.
  7. Tazyik hapsinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilemez.
  8. Tazyik hapsi, adli para cezasına çevrilemez.

Nafaka Yükümlülüğünün İhlali Davasında Görevli ve Yetkili Mahkeme

Nafaka yükümlülüğünün ihlali davasında görevli mahkeme İcra Ceza Mahkemeleri, yetkili mahkeme ise icra takibinin yapıldığı yer mahkemesidir.

Yargıtay Kararları

1.    12. Hukuk Dairesi 2021/6079 E.,  2021/7056 K.

Yargıtayın bu kararında, somut olayda, … İcra Müdürlüğü’nün 2019/181 sayılı dosyası ile takibe konulan tedbir nafakası borcunun ödenmediği gerekçesiyle şikâyette bulunulmuş ve sanığın birikmiş olan nafaka borçlarından ötürü cezalandırılması talep edilmiştir. İcra Ceza Mahkemesi, sanığı 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırmış, ancak borçlu tarafından nafakanın azaltılması veya kaldırılması davası açıldığı, bu davanın … Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2020/114 esasına kayden derdest olduğu ve kararın hangi aylara ilişkin nafaka borçlarına dair belirsizlik içerdiği gözetilmeden itirazın reddedilmesi uygun görülmemiştir.

Bundan ötürü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kanun yararına bozma istemi doğrultusunda kararın bozulması talep edilmiştir. Mahkeme kararında tazyik hapsinin hangi aylara ilişkin nafaka borçları için verildiğine dair belirsizlik olduğu tespit edilmiştir ve bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kanun yararına bozma istemi kabul edilmiş ve sanık hakkında nafaka hükümlerine uymamak eyleminden dolayı verilen tazyik hapsi kaldırılmıştır.

2.    19. Ceza Dairesi 2017/4048 E.,  2017/10886 K.

Yargıtayın bu kararında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ihbarnamesinde; mahkemece sanığın icra dosyasında yer alan mahkeme kararına dayanan nafaka borcunu ödemediği, en az bir aylık cari nafaka borcunun bulunduğu ve şikâyetin süresinde olduğu belirtilmiştir. Buna dayanarak, sanığa 3 aya kadar tazyik hapsi verilmesine karar verilmiştir. Ancak, müşteki vekilinin 10/10/2016 tarihli dilekçesinde borçlu sanığın Osmaniye 2. İcra Müdürlüğü’nün takip dosyası üzerinden icra müdürü ve alacaklı huzurunda borcunu belirli tarihlerde ödemeyi taahhüt ettiği ve taahhüt tarihinde haklı bir sebep olmaksızın borcunu yerine getirmediği iddiasıyla 3 aya kadar tazyik hapsi talep edilmiştir.

Ancak şikâyete dayanak olan Osmaniye 2. İcra Müdürlüğü’nün takip dosyasının, Osmaniye Aile Mahkemesi’nin 17/12/2013 tarihli ve 2013/1054 esas, 2014/546 karar sayılı ilamına bağlı nafaka alacağına ilişkin olduğu ve bu bağlamda borçlu sanığın nafaka hükümlerine uymadığına dair usulüne uygun bir şikâyet bulunmadığı anlaşılmıştır. Dolayısı ile sanığın beraatine karar verilmesi gerekirken 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılması isabetli görülmemiştir.

3.    19.Ceza Dairesi 2016/11769 E., 2017/2602 K.

Yargıtayın bu kararında sanık … hakkında nafaka hükümlerine uymamak suçundan tazyik hapsi ile cezalandırılmasına dair Beykoz İcra Ceza Mahkemesi’nin 08/05/2015 tarihli ve 2015/37 esas, 2015/66 sayılı kararına yapılan itirazın reddine ilişkin Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 22/07/2015 tarihli ve 2015/62 değişik iş sayılı kararı aleyhine Adalet Bakanlığı’nın 22/06/2016 tarihli 94660652-105-34-5814-2016-Kyb sayılı kanun yararına bozma istemini içeren yazısı ekindeki dava dosyası daireye iletilmiştir.

Bu dosyada disiplin ve tazyik hapsinin bir “hapis” cezası olmadığı, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 2. maddesinde tanımlanan “disiplin hapsi” kavramı içinde yer aldığı ve kişi yükümlülüğünü yerine getirdiğinde serbest kalacağı göz önüne alındığında, sanık hakkında 3 aya kadar tazyik hapsine hükmedilmesi gerekirken 1 aya kadar tazyik hapsi verilmesi uygun bulunmamıştır. Kararın kanun yararına bozulması talep edilmiş ancak Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 23/1. maddesine aykırılık bulunmadığı için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kanun yararına bozma isteği yerinde görülmemiştir.

Sıkça Sorulan Sorular

Ödenmeyen Nafaka Borcu Ne Kadar Süre İçinde Şikâyet Edilebilir?

Ödenmeyen nafaka borcunun 3 ay ve herhalde 1 yıl içinde şikâyet edilmesi gerekir. Aksi takdirde bu süreler geçtikten sonra herhangi bir şikâyet yapılamayacaktır.

Ödenmeyen Nafaka Borcu İçin Ne Yapılabilir?

Nafaka alacaklısı, ödenmeyen nafaka borcu için öncelikle icra takip yoluna gidebilir. Bu yol kullanılmasına rağmen nafaka borcu halen ödenmediyse İcra Ceza Mahkemesine başvuru yapılarak borçlu hakkında tazyik hapsinin uygulanması istenebilir.

2024 Yılında Ortalama Nafaka Ücreti Ne Kadardır?

2024 yılında asgari ücret alan bir kişi nafaka olarak ortalama aylık 3.000-5.000 TL arasında bir para ödemekle yükümlüdür. 50.000 TL alan bir kişi ortalama aylık 7.500-12.500 TL arası bir nafaka öderken 100.000 TL alan bir kişi ise ortalama aylık 15.000-25.000 TL arası bir nafaka öder.

Eski Eşim Nafakamı Ödemiyor, Ne Yapmalıyım?

Nafaka alacaklısı ödenmeyen nafaka borcu için öncelikle icra takibine başvurabilir. Bu nafaka türü için önceden alınmış olunan mahkeme kararıyla birlikte yetkili icra dairesine başvuru yapılır ve nafaka borçlusuna bir ödeme emri gider. Tüm bu yol kullanıldıktan sonra yine nafaka borçlusu tarafından bu borç ödenmediyse İcra Ceza Mahkemesi’ne başvuru yapılarak tazyik hapsinin uygulanması sağlanabilir.

Nafaka Tazyik Hapsi Adli Para Cezasına Çevrilebilir Mi?

Hayır, nafaka tazyik hapsi adli para cezasına çevrilemez, zira ceza hukuku nezdinde nafaka tazyik hapsi tam olarak bir suç gibi değerlendirilmez.

Nafaka Alacakları İçin İcra Takibi Ne Kadar Sürer?

Nafaka alacakları için yapılan nafaka icra takibi, genellikle 2 ile 5-6 ay arasında sürmektedir. Somut durumun koşullarına göre bu süreler uzayabilmekte ya da kısalabilmektedir.

Çalışmayan Eş Nafaka Ödemediği İçin Hapis Yatar Mı?

Çalışmayan eş, mahkeme kararıyla belirlenen bir nafaka yükümlülüğünü ödemediği takdirde hapis yatabilir. Ancak, çalışmayan eşin ekonomik düzeyi ile nafaka arasında açıkça bir çelişki varsa, nafakanın kaldırılması veya azaltılması çalışmayan eş tarafından talep edilebilir.

Nafaka Borcu Nedeniyle Maaş Haczedilebilir Mi?

Evet, ödenmemiş olan nafaka borcu sebebiyle borçlunun maaşı haczedilebilir.  Ancak nafaka borçlusunun maaşının tamamı haczedilemez en çok 4’te 1’i haczedilebilir.

Tazyik Hapsinde Koşullu Salıverilme Mümkün Müdür?

Hayır, tazyik hapsinde koşullu salıverilme müessesi uygulanmaz. Zira tazyik hapsi tam bir suç gibi ceza hukukunda kabul görmez.

Nafaka Tazyik Hapsini Nasıl Kaldırabilirim?

Nafaka tazyik hapsinin kaldırılabilmesi için borçlunun nafaka borcunu ödemesi gerekmektedir. Bu da nafaka borçlusunun borcunu ödediğine dair tahsilat makbuzunu ya da banka dekontunu İcra Ceza Mahkemesine vermesiyle gerçekleşir.

1 Yıl Evli Kalan Nafaka Öder Mi?

Evet, 1 yıl evli kalan nafaka öder. Nafaka talep edebilmek için tarafların belirli bir süre evli kalmış olmalarına dair herhangi bir düzenleme hukukumuzda bulunmamaktadır.

Tazyik Hapsinin Uygulanması Adli Sicilde Gözükür Mü?

Hayır, tazyik hapsinin uygulanması adli sicilde gözükmez zira bu hapis türü ceza hukuku bağlamında bir ceza olarak değerlendirilmez.

Birikmiş Olan Nafakaya Faiz İşler Mi?

Evet, birikmiş olan nafakaya faiz işler. Takip açıldıktan sonraki zamanlarda da  faiz işlemeye devam eder.

Nafaka Borcu Yüzünden Evime Haciz Gelir Mi?

Nafaka borcundan dolayı eve haciz gelmesi mümkündür, ancak bu genellikle son durumunda başvurulan bir yoldur. Zira, öncelikle borçlunun maaşına veya diğer gelirlerine yönelik olarak haciz uygulanır. Eğer bu yollarla nafaka alacağı tahsil edilemezse, borçlunun evine ancak o zaman haciz konulabilir.

Nafaka Tazyik Hapsi İçin Şikâyet Hangi Merciye Yapılır?

Nafaka tazyik hapsi için şikâyet İcra Ceza Mahkemesine yapılır. İcra Ceza Mahkemesince bir cezalandırılma kararı verilirse nafaka borçlusu tutuklanıp ceza infaz kurumuna götürülür.

Tazyik Hapsi Nafaka Borcunu Yok Eder Mi?

Hayır, tazyik hapsi nafaka borcunu ortadan kaldırmaz, tazyik hapsinde borç geçerliliğini korur. Bu süreçte nafaka borcu ödendiği takdirde nafaka borçlusunun tazyik hapsine son verilir.

Birden Çok Kez Tazyik Hapsi Verilebilir Mi?

Tazyik hapsi birden fazla kez verilebilir. Ancak, aynı nafaka borcu hakkında tekrardan şikâyette bulunularak tazyik hapsi uygulanması talep edilemez.

Nafaka Borçlusunun Emekli Maaşına Haciz Koyulabilir Mi?

Genel olarak, kişinin emekli maaşına haciz konulması mümkün değildir. Ancak nafaka borçları bu kuralın istisnaları arasındadır. Bu durumda, eğer kişinin başka bir malvarlığı yoksa, nafaka borçlusunun emekli maaşına 1/4 oranında haciz koyulabilir.

Nafaka Kaç Ay Ödenmezse Geriye Doğru Şikâyet Edilebilir?

Nafaka geriye dönük olarak en az 1 en çok 3 ay için şikâyet edilebilir.

Nafaka Tazyik Hapsi Cezası Ertelenebilir Mi?

Nafaka tazyik hapsi, ceza kanununda düzenlenmemiş olduğundan nafaka tazyik hapsinin cezası ertelemeye konu olamaz.

Birikmiş Olan Nafaka Borcu Taksitlendirilebilir Mi?

Nafaka borcu kural itibariyle aylık olarak ödenen bir borçtur ve kanunda birikmiş olan nafaka borcunun taksitlendirilebileceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle birikmiş olan nafaka borcu taksitlendirilemez.

Çocuğa Nafaka Ödenmezse Ne Olur?

Çocuğa karşı ödenecek olan nafaka ödenmezse öncelikle icra takibi yapılabilir. Bu takip sonucunda nafaka borçlusunun maaşına ya da varsa diğer gelirlerine haciz konabilir. İcra takibi bir sonuç vermediği takdirde İcra Ceza Mahkemesine şikâyet yapılarak nafaka borçlusu hakkında tazyik hapsi uygulanması talep edilebilir.

Birikmiş Nafaka Borcundan Nasıl Kurtulurum?

Birikmiş nafaka borcundan kurtulmak için borçlunun nafaka borcunu ödemesi gerekmektedir. Bu da nafaka borçlusunun borcunu ödediğine dair tahsilat makbuzunu ya da banka dekontunu İcra Ceza Mahkemesine vermesiyle gerçekleşir. Böylece birikmiş olan nafaka borçlarından kurtulmuş olunur.

Nafaka Ödenmemesinde Şikâyet Süresi Ne Zaman Başlar?

Nafaka ödenmemesinde şikâyet süresi, nafaka borcunun ödenmediğinin öğrenildiği tarihten itibaren başlar. Bu süre 3 ay ve herhalde 1 yıldır.

Nafaka Ödemeyen Eş Çocuğunu Görebilir Mi?

Nafaka ödemeyen eş çocuğunu görebilir. Zira nafaka ödemeyen eşle çocuk arasında kurulan ilişki nafakadan bağımsız bir kişisel ilişkidir ve çocuğun sağlıklı gelişimi için de gereklidir. O nedenle nafaka ödememekle çocuğu görememek hususunu bağdaştırmak yanlıştır.

1 Ay Nafaka Ödenmezse Ne Olur?

1 ay nafaka borcu ödenmezse nafaka alacaklısı icra takibi başlatabilir ve ödeme emri gönderebilir. Bundan bir sonuç alınamadığı takdirde de İcra Ceza Mahkemesine başvurularak nafaka borçlusu hakkında tazyik hapsi uygulanması talep edilebilir.

Burak Temizer Hukuk Bürosu Nafakanın Ödenmemesine Yönelik Hizmetlerimiz


Nafakanın ödenmemesi konusunda hukuki desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, İstanbul boşanma avukatı kadromuz size en iyi şekilde yardımcı olacaktır.


Burak Temizer Hukuk bürosu müvekkillerinin haklarını koruyan ve onlara her konuda destek veren bir hukuk bürosudur. Burak Temizer Hukuk bürosuna güvenerek nafakanın ödenmemesi hakkındaki tüm yasal haklarınızın korunduğundan emin olabilirsiniz. Siz de sayfamızdaki iletişim bölümünden bizlere ulaşarak gereken hukuki yardımları alabilirsiniz.

                                                                                                               NİSANUR CEBECİ