Ara

İş Hukuku Avukatı

İstanbul İş Hukuku Avukatı

İstanbul iş hukuku avukatı, işçi ile işveren arasındaki iş sözleşmesinden kaynaklanan hukuki uyuşmazlıkları gidermek maksadı ile danışmanlık sağlamaktadır. İşçi avukatı, iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda vekaletini aldığı işçiye profesyonelce hizmet verir. İş davalarında işçinin dava sürecinde profesyonel bir destek almaları, davanın akıbeti açısından son derece kıymetlidir.

İstanbul İşçi Avukatı

Şişli ve Nişantaşı’nda bulunan büromuz, iş hukuku davalarında taraflara hukuki destek sağlamaktadır. Bu bağlamda büromuz;

  • İş hukukundan kaynaklanan her türlü tespit davalarında
  • İşe iade davalarında
  • Bireysel veya toplu iş sözleşmelerinin hazırlanmasında ve revizesinde
  • İş kazalarından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davalarında
  • Somut olaya özgü tutanak, savunma istem yazıları, ihtar ve fesih bildirimlerinin hazırlanmasında
  • İş Kanunu, Sosyal Sigortalar Kanunu ve İşsizlik Sigortası Kanunu’ndan doğan yükümlülüklere ilişkin eğitim hizmetinin sunulmasında
  • Sendikal faaliyetler ile ilgili ihtilafların çözümlenmesinde tecrübeli avukatlar aracılığıyla profesyonel hizmet vermektedir.

Uygulamada özellikle ayrıldığı iş yerinden tazminat almak, işçi açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. İşten çıkartılan işçilerin, işe iade davalarındaeğer tazminat almaya hakları varsa, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı konularında tecrübeli iş hukuku avukatlarımız işçi müvekkillerine yardımcı olur. Ayriyeten, fazla mesai alacağı, maaş ve asgari geçim indirimi, yıllık izin alacağı konularında da avukatlarımız, işçi müvekkillerine hukuki destek verir.


İşten Çıkartılan İşçinin Hakları konusu ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.


Büromuz, iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda; arabuluculuk sürecinde, dava sürecinde, istinaf ve temyiz sürecinde işçi müvekkillerine profesyonel hizmet vermektedir.

İş Hukukunda Zorunlu Dava Şartı: Arabuluculuk

7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nun 3.maddesine göre iş hukukundan kaynaklı davalarda arabuluculuk, dava şartıdır. Buna göre; işe iade davalarında, tazminat davalarında (kıdem tazminatı, ihbar tazminatı vs.), ücret alacağından doğan davalarda, bakiye süre alacağından doğan davalarda, fazla mesai ücreti talepli davalarda, yıllık izin ücreti talepli davalarda, yol ve yemek ücretinden doğan davalarda, bayram ve genel tatil ücretinden doğan davalarda, prim ve ikramiye ücretinden doğan davalarda arabuluculuk zorunludur.

İŞ HUKUKU

İşten Çıkarılan İşçinin Hakları Nelerdir?
İş Hukuku

İşten Çıkarılan İşçinin Hakları Nelerdir?

İşten çıkarılan işçinin hakları, her işveren ve işçi tarafından mutlaka bilinmelidir. Ülkemizde işverenler tarafından haksız yere çıkarılan işçiler, haklarını tam anlamıyla bilmedikleri için çeşitli hak ...
Devamını Oku
İkale Sözleşmesi Nedir? Şartları ve Örneği
İş Hukuku

İkale Sözleşmesi Nedir? Şartları ve Örneği

İkale sözleşmesi, iş hukuku içerisinde son derece önemli bir yere sahiptir. Çünkü ortaya konulan bir sözleşmenin bozulması için her iki tarafın iradesi ile sözleşmeyi bozma ...
Devamını Oku

İstanbul İşçi Avukatı: Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk

Arabulucu, tarafların dava yoluna başvurmadan önce görüşmeleri ve müzakere etmeleri amacıyla iki tarafı da bir araya getirerek tarafların birbirlerini anlamalarını ve bu şekilde sorunlarını dava açmadan çözmelerini sağlamaya çalışan üçüncü kişidir. Arabuluculuk tarafsız bir şekilde yapılması gerekir. Arabuluculuk sisteminin uygulanma sebepleri, ülkemizde dava sürecinin yıllar sürmesi ve bu süreçte mahkemelerin yavaşlaması ve tarafların davalara yıllar ayırması ve bunun üzerine çokça miktarda masraf yapmasıdır. Arabuluculuk sistemi, dava yoluna başvurmadan taraflar arasında uzlaşmayı sağlamayı amaçlar ve böylece tarafları yıllarca sürecek olan davadan ve dava masrafından kurtarmayı hedefler.

Tarafların arabulucu öncülüğünde uzlaşması zorunlu değildir. Arabulucu, tarafları uzlaşmaya teşvik eder. Taraflar uzlaşamazsa dava yoluna başvurabilirler. İş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda arabulucuya başvurmak zorunludur. Arabulucuda uzlaşmak zorunlu değildir.

Temizer Hukuk Bürosu Arabuluculuk Hizmetleri | Nişantaşı, Şişli İş Hukuku Avukatı

Büromuz, müvekkillerinin işverenine karşı hukuki yollara başvurmasından itibaren, dava sona erinceye kadar müvekkillerine profesyonel hizmet vermektedir. Arabuluculuk da uyuşmazlık sonrası başvurulacak zorunlu yöntemlerden bir tanesidir. Burak Temizer Hukuk Bürosu, işverene karşı hakkını aramaya karar veren ve hukuki destek almak isteyen müvekkillerine, profesyonel işçi avukatları aracılığıyla arabuluculuk aşamasında, tarafların arabulucuda anlaşamadığı durumda da dava sürecinde hizmet vermektedir.

Ayriyeten, büromuz arabulucuya başvuran taraflara da, tarafsız bir üçüncü kişi olarak arabuluculuk yapmaktadır.

İstanbul İş Hukuku Avukatı Ücretleri

Avukat tarafından yürütülen iş davalarında ödenecek olan dava ücreti, iş avukatının uzmanlığı, dava süresinin uzunluğu ve harcanacak olan vakte göre değişkenlik gösterir. İş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda avukat ile müvekkilinin kararlaştıracağı ücret tabanı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde öngörülen tutardır.

Nitekim İstanbul Barosu, 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 dönemlerini kapsayacak şekilde En Az Ücret Tarifesi’ni yayınlamıştır. İş davalarındaki ücretler belirlenirken En Az Ücret Tarifesi de dikkate alınır.

İş davaları avukat ücreti TBB’nin ücret tarifesinin altında kalmamak şartıyla davanın görüleceği şehre göre farklılık gösterebilir. Nitekim İstanbul Barosu gibi yerel baroların da ücret tarifeleri bulunur. Fakat yasal olarak iş davası vekalet ücreti, mutlaka resmi tarifenin üstünde olmalıdır.

Şişli ve Nişantaşı İşçi Avukatı Ücret Tarifesi

İş davalarında, profesyonel olarak hukuki destek alırken ücretin nasıl ve neye göre belirleneceği merak edilmektedir. Nişantaşı işçi avukatı ücretleri, yukarıda daha detaylı açıklandığı üzere TBB ve İstanbul Barosu’nun belirlediği asgari tarifelere uyulmak koşuluyla, dava konusunun ne olduğuna (tazminat davası mı?, alacak davası mı?, işe iade davası mı? vs.) ve davanın ne kadar süreceğine bağlı olarak işçi avukatı tarafından tayin edilir. Burada müvekkilin avukatını seçerken dikkat etmesi gereken en önemli husus, avukatın niteliğidir. Nişantaşı’nda iyi bir işçi avukatından hizmet almak, size maddi ve manevi olarak çok daha fazlasını kazandıracaktır.

ŞİRKETLER/TİCARET HUKUKU

Konkordato Nedir? Konkordato İlan Edilirse Ne Olur?
İcra İflas Hukuku

Konkordato Nedir? Konkordato İlan Edilirse Ne Olur?

Konkordato nedir? sorusu, İcra/İflas Hukuku ve Şirketler/Ticaret Hukuku açısından son derece önemlidir. Çünkü Türkçede “anlaşmalı iflas” olarak kullanılan konkordato, borçlu şirketlerin borçlarını ödeyememesi ya da ...
Devamını Oku
Anonim Şirket ve Limited Şirket Arasındaki Farklar
Şirketler/Ticaret Hukuku

Anonim Şirket ve Limited Şirket Arasındaki Farklar

Anonim şirket ile limited şirket arasındaki farklar, şirketler ve ticaret hukuku içerisinde önemli bir yere sahiptir. Çünkü her iki şirketin belirli hukuki yönleri bulunur ve ...
Devamını Oku
İstanbul İşçi Avukatı
İstanbul İşçi Avukatı

İstanbul İşçi Hukuku Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?

İş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda en merak edilen konulardan birisi de işçi avukatına ücretin ne zaman ödeneceğidir. İş avukatına ödenecek ücretin ne zaman ödeneceği konusu genellikle uzman iş hukuku avukatı ile müvekkili arasında kararlaştırılarak tayin edilir. Ödeme planı, ödeme şartları gibi konular iş hukuku avukatı ile müvekkil arasında kararlaştırılır. Unutulmaması gereken önemli bir husus, Nişantaşı’nda iyi bir işçi avukatından hizmet almak, size maddi ve manevi olarak çok daha fazlasını kazandıracaktır.

İş Hukuku Davaları Ne Kadar Sürer?

İş mahkemesine açılan işçi ve işveren arasında iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda belirlenen hedef süre 540 gündür.Bu hedef süre, ilk derece mahkemesi için belirlenmiş olan süredir. Taraflardan herhangi birinin, ilk derece mahkemesinde istediği sonucu alamadığı takdirde istinafa, hatta temyize başvurma imkanı vardır. Davanın temyize gittiği varsayımında bu süre 3 yıla kadar uzamaktadır.

İş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda; davanın türü, mahkeme yoğunluğu ve tarafların tutumu dava süresini etkilemektedir. Özellikle dava türü diğer faktörlere nazaran dava süresinin belirlenmesinde daha etkilidir. Çünkü dava konusuna göre, mahkeme tarafından farklı prosedürler taraflardan istenebilir. Delil toplama, tanık dinleme ve bilirkişi raporları da davanın süresini etkiler.

İstanbul İş Hukuku Avukatı Hangi Konularda Hizmet Sunmaktadır? Görevleri Nelerdir?

Şişli işçi avukatının sunacağı hizmetler, dava konusunun ne olduğuna ve davanın ne kadar süreceğine bağlı olarak değişkenlik gösterse de Şişli iş avukatının sunacağı hizmetler genel olarak; danışmanlık ve bilgilendirme, dosya hazırlığı, arabuluculuk aşamasında müvekkile yol gösterme, mahkemede temsil gibi konular olacaktır.

Şişli işçi avukatı işçinin alacağı tazminatlar (kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş kazası tazminatı vs.), işçi hizmet tespit davasında, işçi hizmet davasında sürelerin tespitinde, işe iade davasında, ücretsiz izin konusunda, zorla istifa ettirilen işçilerin hakları hususunda, işçi müvekkillerine profesyonel anlamda hukuki sürecin başından sonuna kadar hizmet vermektedir.


İş Kazası Nedeniyle Tazminat Davası isimli içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.


Şişli işçi avukatı, vekalet veren müvekkillerine iş hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda dava süreci hakkında detaylı bilgi verir dava dosyasını en baştan en sona kadar takip eder. İş davası bakımından gerekli olan belgeleri hazırlar, toplar ve mahkemeye sunar. Arabuluculuk aşamasında müvekkiline yardımcı olur. Arabuluculukta uzlaşılamaması durumunda dava sürecince, müvekkilini temsil eder, mahkemeye argümanlarını öne sürer ve gerekli itirazları yapar.

Sonuç

İstanbul Şişli Nişantaşı’nda yer alan ve diğer alanlarda olduğu gibi iş hukukunda da hukuk büromuz, alanında uzman avukatlar aracılığıyla hizmet vermektedir. Müvekkillerimize, hukuki sürecin başlamasından, tamamlanmasına kadar bütün hukuki konularda destek vermekteyiz.

İş davalarında unutulmaması gerekilen husus, yukarıda daha detaylı açıklandığı gibi arabuluculuğun zorunlu olmasıdır. Taraflar mahkemeye dava açmadan önce arabulucuya başvurmalı ve tarafsız olan arabulucunun önünde uzlaşmaya çalışmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da arabulucuya başvurmanın zorunlu olması, arabulucunun önünde uzlaşmanın zorunlu olduğu anlamına gelmez. Taraflar eğer arabulucu huzurunda anlaşamazlarsa davacı taraf, iş mahkemesine başvurarak davasını vekili ile birlikte açabilir.

Büromuz, arabuluculuk sürecinde işçiye karşı verdiği hukuki desteğin yanı sıra, bağımsız ve tarafsız bir şekilde arabuluculuk hizmeti de vermektedir.

Biz Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak, işçilerin işverenine karşı başlatmış olduğu hukuki süreçte uzman bir avukat ile birlikte çalışmasını tavsiye ederiz. Bunun sebebi, iş davalarının karmaşık, meşakkatli ve uzun olmasının yanı sıra yapılacak olan basit bir hatada davanın işçi aleyhine sonuçlanacak olmasıdır. İşçinin avukatı, bu süreçte titiz davranmalı ve müvekkilinin yanında olmalıdır.

Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak, işçinin işverenine karşı hukuki yollara başvurmayı tercih ettiğinde alanında uzman bir avukata başvurmasını tavsiye ederiz. Çünkü İstanbul iş hukuku avukatı, hak kaybı yaşanmaması adına size hukuki anlamda en iyi desteği sağlayacaktır.

MARKA VE TELİF HUKUKU

Telif Hakkı Nedir? Eser Sahibinin Hakları
Marka ve Telif Hakları

Telif Hakkı İhlali Nedir? Eser Sahibinin Hakları

Telif hakkı ihlali, son dönemde eser sahiplerinin yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesidir. Özellikle dijital ortamda yer alan eserlerin kullanım ihlali sıklaştığından, eser sahibinin haklarının ...
Devamını Oku
Marka Hakkı İhlali ve Marka Hakkına Tecavüz Davası
Marka ve Telif Hakları

Marka Hakkı İhlali ve Marka Hakkına Tecavüz Davası

Marka hakkı ihlali ve marka hakkına tecavüz, son dönemde en çok karşılaşılan hukuki olaylar arasında yer almaktadır. Bu nedenle içeriğimizde marka hakkının ihlali ve bu ...
Devamını Oku
Taklit Ürün Satmanın Cezası Nedir?
Marka ve Telif Hakları

Taklit Ürün Satmanın Cezası Nedir? 2024

Taklit ürün satmanın cezası, son dönemin en merak edilen konularındandır. Marka hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen bu eylem sayesinde markanın pek çok yönden taklit edilmesi sağlanmaktadır. ...
Devamını Oku