İdare Hukuku Avukatı
İdare hukuku ile ilgili yaşanan hukuki uyuşmazlıklarla ilgilenen avukata, idare hukuku avukatı adı verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları ile kişiler arasında yaşanan hukuki uyuşmazlıklarda mahkeme süreçleri çok karmaşık olduğundan, bu süreçte avukat desteği kaçınılmazdır. İşte bunun için İstanbul idare hukuku avukatı kadrosu ile yanınızda yer alan Burak Temizer Hukuk Bürosu, idare ile ilgili tüm konularda destek sağlayacaktır.
İçindekiler
İdare Hukuku Nedir?
Hukukta idare, temelde kamu kurum ve kuruluşlarının geneli olarak ifade edilebilir. İdare hukuku ise devletin kamu kurum ve kuruluşları ile kişiler arasındaki hukuki ilişkiyi düzenleyen, temel hak ve özgürlüklerin sınırını çizen hukuktur. İdare hukuku nedir? sorusuna bu şekilde yanıt verebiliriz. Peki, idare hukuku kapsamında yer alabilecek davalar nelerdir?
- İptal Davaları
- Tazminat Davaları ya da bir başka ifade ile Tam Yargı Davaları
- İdari Sözleşmeden Kaynaklı Davalar
İdare hukuku ile idarenin gerçekleştirebileceği eylemlerin belirli bir sınırı konulabilmekte ve bu şekilde hem kamu kurum ve kuruluşlarının hem de kişilerin hukuki hakları temin edilebilmektedir. İşte bunun için de mutlaka uzman bir idare hukuku avukatından destek almanız gerekmektedir. Özellikle son dönemde idari davaların sayısında önemli bir artış yaşandığından, en iyi idare hukuku avukatı aramalarının sayısı da dikkat çekici bir şekilde arttı.
İdare Hukuku Avukatı Kimdir?
Kamu kurum ve kuruluşları ile kişi arasında yaşanan hukuki anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklarda, kişinin bizzat temsil edilmesi, dava başvurularının idari makamlara yapılması ve dava sürecinin yönetilmesi için çalışmalar gerçekleştiren avukata, idare hukuku avukatı adı verilmektedir. Bu nedenle en iyi idare hukuku avukatı ile sürecin yönetilmesi, hak kayıplarının ortaya çıkmaması ve zaman kaybı yaşanmaması adına son derece önemlidir.
İstanbul idare avukatı, kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili gerçekleştirilmesi gereken iş takiplerinin yapılmasında da son derece önemli kimselerdir. İdari yargı ile ilgili iş takiplerinin yapılmasında da ön planda olan idare avukatları, sizin yerinize sürecin devam ettirilmesi ve dilekçelerim hazırlanmasını sağlarlar.
İCRA/İFLAS HUKUKU
Ortaklığın Giderilmesi Davası (İzale-İ Şuyu)
Konkordato Nedir? Konkordato İlan Edilirse Ne Olur?
İdare Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?
Kişiler ya da özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşları arasında yaşanan hukuki uyuşmazlıkların giderilmesinde görevli olan avukatlara, idare hukuku avukatı adı verilir. İdare hukuku alanında deneyimli olan ve çalışan bu avukatlar sayesinde idari kurum ve kuruluşlar ile ilgili olan tüm hukuki süreçler yürütülebilir. Böylece kişi ya da özel şirketlerin hakları savunulabilir. Peki, idari hukuk avukatı görevleri nelerdir?
- İdari makamlar tarafından verilen kararların iptali için davaların açılması,
- Kamu kurum ve kuruluşlarının ihmalleri sonucunda yaşanan kayıplar için tazminat davalarının açılması ve sürecin yönetilmesi,
- Kamulaştırma davalarının yönetilmesi,
- İmar değişiklikleri,
- Memurlar ile ilgili disiplin soruşturmaları,
- Kamu ihalelerinde yaşanan uyuşmazlıklar ve
- Kişi ya da özel şirketler için uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik danışmanlık hizmetleri, idare avukatlarının temel sorumlulukları ve faaliyet alanları içerisinde yer almaktadır.
İstanbul idare hukuku avukatı olarak faaliyetlerde bulunan Burak Temizer Hukuk Bürosu, deneyimli avukat kadrosu ile size profesyonel bir süreç sunmakta, yaşadığınız tüm hukuki uyuşmazlıkları gidermek için çalışmalar gerçekleştirmektedir.
İdare Avukatı Hangi Davalara Bakar?
İdari yargıda görülen davalar temelde üçe ayrılır. Bunlar; İptal Davaları, Tam Yargı Davaları ve İdari Sözleşmeden Kaynaklı Davalar olarak ele alınır. Bunların içerisinde yer alan pek çok farklı dava türünden bahsetmek de mümkün. Peki idare avukatının ilgilendiği davalar nelerdir?
- Kamulaştırma davaları
- Memurların yaşadığı soruşturmalar ile ilgili davalar
- İmar davaları
- Belediyelere karşı açılan davalar
- Kamu alımları ve ihale ile ilgili davalar
- Memurların tayin süreçleri ile ilgili davalar
- İdari kurum ve kuruluşların hatalarından ortaya çıkan kayıplar için tazminat davaları
İdari yargıda yaşanan hukuki uyuşmazlıklarda idari yargının ya da özel şirket veya kişinin çeşitli hak kaybı riski olabilir. Bu riskleri ortadan kaldırmak ve kişiler ile özel şirketlerin idari yargıda haklarını savunmak için de uzman idare avukatlarına ihtiyaç duyulur. Temizer Hukuk Büromuz da bu noktada size profesyonel destek sağlayacaktır.
İŞ HUKUKU
Yangın Merdiveni Bulundurma Zorunluluğu | Konut, Otel
İşten Çıkarılan İşçinin Hakları Nelerdir?
İstanbul İdare Hukuku Avukatı
Kamu kurumu ve kuruluşları ile ilgili İstanbul içerisinde yaşadığınız hukuki uyuşmazlıklarda yetkili bir avukat görevlendirmek istiyorsanız, Burak Temizer Hukuk Büromuzun deneyimli İstanbul idare avukatı kadrosu size profesyonel destek sağlayacaktır. Hukuk büromuzda yer alan avukatlarımız, idare hukuku alanında deneyimli olup, idari yargı ile ilgili tüm davalarda size destek sağlayacaktır. Peki, İstanbul idari dava avukatı tercih etmenin önemi nedir?
- Dava dilekçelerinin hazırlanması ve sunulması
- Dava süreci öncesi, sırası ve sonrasında danışmanlık hizmetinin alınması
- Dava sürecinin takibi ve yönetimi
- İdari başvuruların yapılması ve gerekli itirazların gerçekleştirilmesi
- Memurların geçirdiği soruşturmalarda haklarının savunulması
- Kamu ihalelerinde yaşanan uyuşmazlıkların giderilmesi
- Maddi ve manevi kayıpların yaşanmasının önlenmesi
Yukarıda da görüldüğü üzere, profesyonel bir dava süreci ve zaman kaybının önlenmesi için uzman avukatlarla sürecin yönetilmesi gerekir. Aksi durumda pek çok hak ve zaman kaybının yaşanması olasıdır. Çünkü doğru hazırlanmaya dava dilekçeleri sonucunda davalar reddedilebilir, dava dilekçesinde her detay açıkça belirtilmezse, bu durumda manevi ve maddi kayıplar ortaya çıkabilir.
İstanbul İdare Avukatı Ücretleri 2025
2025 yılı itibari ile Avukatlık Asgari Ücret tarifesi üzerinden idare avukatı ücretleri belirlenmekte, taban fiyat belirlenerek, daha alt seviyeden ücretlendirme yapılması engellenmektedir. Ancak Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin üzerinde fiyat belirlemek mümkündür. Çünkü;
- Dava içeriği,
- Davadaki taraf,
- Davanın gerçekleştirileceği mahkeme,
- Mahkeme yoğunluğu ve
- Avukatlık bürosu ya da avukatın deneyimine göre idare hukuku avukatı ücretleri belirlenmektedir.
İdare avukatı ücretleri 2025 yılı itibari ile yukarıdaki faktörlere dikkat edilerek belirlenmektedir. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi genel hükümleri, ekleri ve belirlenen asgari ücretleri görmek için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Bu nedenle İstanbul idare hukuku avukatı desteğine ihtiyaç duyuyorsanız, siz de Burak Temizer Hukuk Büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
İdare Mahkemesinde Avukatlık Ücreti Ne Kadar?
İdare Mahkemelerinde görülen İptal Davaları; duruşmalı ise 90.000 TL, duruşmasız ise 70.000 TL, Tam Yargı Davalarında; duruşmalı ise 90.000 TL, duruşmasız ise 70.000 TL ve Vergi Uyuşmazlığından Doğan Davalarda; Duruşmalı ise 90.000 TL, Duruşmasız ise 70.000 TL üzerinden ücretlendirilmektedir. Bu ücretlendirme asgari tutardır. Asgari tutarın altında ücretlendirmek mümkün değil ancak üzerinde ücretlendirmek mümkündür.
İdari Davalarda Avukat Zorunlu Mu?
İdari davalarda avukat zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak davalarda zaman kaybının yaşanmaması ve hak kaybının önlenmesi için avukat bulundurmak çok önemlidir. Bu nedenle idari davalarda avukat desteği almak her açıdan çok daha sağlıklı bir süreç geçirmenize yardımcı olacaktır.
İdari Davalarda Avukatlık Ücreti Nereye Ödenir?
İdari davalarda, kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili dava süreçlerini bizzat yöneten avukatlara, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi kapsamında belirlenen ücretler ödenmektedir. Bu ücret müvekkil tarafından avukata bizzat ödenmesi gerekir.
İdari Mahkemeye Kaç Gün İçinde Dava Açılır?
İdari Mahkemeleri ve Danıştay için 60 gün olan süre, Vergi Mahkemelerinde 30 gün olarak belirlenmiştir. Ancak bu süreler bazı kanunlarda aksi bir süre belirtilmediği müddetçe geçerli olacaktır.
TAZMİNAT HUKUKU