Ceza Avukatı
İstanbul ceza avukatı, Ceza Hukuku kapsamında yapılan ceza yargılamasında müşteki veya sanığın haklarını savunarak mahkemede onu temsil eden kişidir. Ceza avukatı, müvekkillerini yasal süreç boyunca temsil eder, savunma stratejileri geliştirir, mahkemede onların haklarını savunur ve ceza davalarında müvekkillerine yardımcı olur.
İçindekiler
- 1 Burak Temizer Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı Hizmetleri
- 2 İstanbul Ceza Avukatı Ücretleri
- 3 Ceza Davaları Harç ve Masraflar 2024
- 4 İstanbul Ceza Avukatı Ücretinde KDV Oranı Nedir?
- 5 İstanbul Ceza Avukatı Vekalet Ücretini Kim Öder?
- 6 Ağır Ceza Davaları Bakımından İstanbul Ağır Ceza Avukatı Ücreti
- 7 Ceza Davası Nasıl Açılır?
- 8 Ceza Davasında Kimler Şikayetçi Olabilir?
- 9 Ceza Davasında Şikayeti Geri Alma Nedir?
- 10 Ceza Davasında Avukat Zorunlu Mudur?
- 11 Alt Sınırı 5 Yıldan Fazla Hapis Cezasını Gerektiren Suçlar Nedir?
- 12 Ceza Davasında Avukatsız Savunma Yapılabilir Mi?
- 13 Ağır Ceza Mahkemesinin Görevine Giren Suçlar Nelerdir?
- 14 En İyi İstanbul Ceza Avukatı Nasıl Bulunur?
- 15 Ceza Hukuku Davaları – İstanbul Ceza Avukatı
- 15.1 İstanbul Ceza Avukatı Olarak Baktığımız Suçlar
- 15.2 İstanbul Ağır Ceza Avukatı – Ceza Davalarında Süreç
- 15.3 Mirasçılıktan Çıkarma | Vasiyetname İle Mirastan Çıkarma
- 15.4 Miras Kalan Malların Kullanım Hakkı
- 15.5 Reddi Miras Nedir? Reddi Miras Davası
- 15.6 Miras Kalan Evin Kullanım Hakkı, Miras Kalan Evde Oturan Mirasçı
- 15.7 VASİYETNAMEYİ İPTAL ETTİRMEK İÇİN NE YAPMAK GEREK?
- 15.8 MİRAS İNTİKALİ NEDİR? MİRAS İNTİKALİ NASIL YAPILIR?
- 15.9 MURİS MUVAZAASI & MİRASTAN MAL KAÇIRILMASI
Burak Temizer Hukuk Bürosu İstanbul Ceza Avukatı Hizmetleri
İstanbul Şişli İlçesi Nişantaşı semtinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Ceza Avukatı Burak Temizer Hukuk Bürosu, ceza hukukunun alanına giren birçok konuda ceza hukukuna ilişkin hukuki danışmanlık ve dava takip hizmetleri icra etmektedir. Burak Temizer Hukuk Bürosu İstanbul ceza avukatı hizmetlerinden bazıları şu şekildedir:
- TCK‘da yer alan hemen her suça senelerin tecrübesi ile tam hakimiyet.
- Savunma dilekçeleri hazırlama
- Tanıkları duruşmalara hazırlama
- Savunma stratejisi belirleme
- Şikayet dilekçesi ve eklerinin hazırlanması
- Gözaltı sürecine dahil olma, ifadeye katılma
- Savcılıklarca verilen takipsizlik kararına itiraz etme
- Sulh Ceza Sorgularına Katılma
- Tutuklama kararına itiraz etme
- Adli kontrole itiraz etme
- Ev hapsine itiraz etme
- Karakola imzaya gitmeye itiraz etme
- Cezaevi görüşmeleri
- Cezaevinde yapılacak itirazlar
- Cezaevi müdürlüğüne yazılacak dilekçeler
- Müddetnameye itiraz etme
- İstinafa Başvurma
- Temyize Başvurma
- Savcılıklarda görüşmeler yapma
- Ceza hukukuna ilişkin konularda hukuki danışmanlık verme
İstanbul Ceza Avukatı Ücretleri
İstanbul ceza avukatı ile iş sahibi arasında belirlenecek olan ücretin tabanı, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenmek ve Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle öngörülen Avukatlık Asgari Ücret Tarife’sindeki tutardır. Ancak tutar asgari sınır olup unutulmamalıdır ki çoğu zaman ceza avukatı ücretleri bundan daha fazladır ve serbest olarak belirlenir. ÖZGÜRLÜK PAHA BİÇİLEMEZ.
Avukatlık ücretleri bakımından referans alınan bir tarife daha vardır. Her şehrin yerel barosu tarafından belirlenen ve yayınlanan ücret tarifeleri de mevcuttur. Yerel barolar tarafından tayin edilen bu ücret tarifeleri bağlayıcı değildir, yalnızca tavsiye niteliğindedir. Buna göre, 2024 yılında İstanbul Barosu tarafından öngörülen tarifeye göz atılması faydalı olacaktır.
İstanbul Ceza Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?
Ceza davaları, diğer dava türlerine nazaran daha karmaşık olabilmektedir. Sürecin de oldukça uzun sürebilmesi mümkündür. Ceza davasına ilişkin savunma dilekçesi hazırlama, delilleri toplama gibi hususlar da göz önünde bulundurularak ceza avukatı ücreti tayin edilecektir.
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi hükümlerine göre, avukatın ücretinin belirlenmesinde, avukatın emeği, çabası, işin önemi niteliği ve davanın süresi göz önünde tutulur.
İstanbul ceza avukatı, dava ve uyuşmazlığa ilişkin çeşitli faktörleri dikkate alarak Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve yerel baroların belirlediği tavsiye niteliğindeki tarife de göz önünde bulundurulmak suretiyle, iş sahibi ile birlikte ücreti tayin edecektir.
CEZA HUKUKU
Yalan Tanıklık (Şahitlik) Suçu ve Cezası
Türk Vatandaşlığının Kazanılması Şartları
Adli Para Cezası Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nereye Ödenir?
İstanbul Ceza Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?
Avukatlık ücretinin ödenme zamanına ilişkin olarak kanunda öngörülen herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. İstanbul ceza avukatı ile iş sahibi, avukatlık ücretinin ödenme zamanını kararlaştırabilir. Ancak ceza avukatı, davayı kabul ettiği takdirde dava hangi aşamada olursa olsun tarife hükümleri ile belirlenen ücretin tamamına hak kazanacaktır. Ceza avukatları çoğu zaman ücretlerini peşin veya taksitli olarak peşin almaktadırlar.
Ceza Davaları Harç ve Masraflar 2024
Ceza davalarında harç ve masrafları Devlet karşılamaktadır. Zira unutulmamalıdır ki ceza davalarının davacısı kamudur. Halk arasında kamu davası olarak bilinen şey aslında tüm ceza davalarıdır. Zira tüm ceza davaları aslında kamu davasıdır. Dava sonunda sanık eğer suçlu bulunursa, yapılan masraflar sanığın üzerine yüklenmektedir.
İstanbul Ceza Avukatı Ücretinde KDV Oranı Nedir?
İstanbul ceza avukatı vekalet ücreti bakımından öngörülen KDV oranı %20 şeklindedir. Yani avukata verilen ücretin yüzde 20’si KDV’ye gitmektedir.
İstanbul Ceza Avukatı Vekalet Ücretini Kim Öder?
Ceza davaları bakımından, ceza avukatına ödenecek olan ücreti 3 türde sınıflandırmak mümkündür. Buna göre,
- İş sahibi ile ceza avukatı arasında Avukatlık Asgari Ücret Tarife’sinde öngörülen tutarın altında kalmamak şartıyla serbestçe kararlaştırılan ücret, genellikle dava başında müvekkil tarafından peşin olarak ödenmektedir.
- Veya ödeme taksitle de olabilir. Ücret durumun ve davanın şartlarına göre belirlenir.
- Ceza davaları sonucunda sanığın beraat etmesi halinde, ceza avukatı, avukat beraat vekalet ücretine hak kazanacaktır. Beraat vekalet ücreti, Devlet Hazinesi’nden, ceza avukatına ödenmektedir.
Ağır Ceza Davaları Bakımından İstanbul Ağır Ceza Avukatı Ücreti
Ağır ceza davaları bakımından İstanbul ceza avukatı için tayin edilecek vekalet ücretinin miktarı, davaya harcanan emek, zaman, davanın karmaşıklığı gibi hususlar göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. TBB tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle 2024 yılı için belirlenen ağır ceza avukatı vekalet ücreti MİNİMUM 29.800 TL olarak tayin edilmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki bu asgari tabandır, yani bunun altında ücret kararlaştırılamaz ama üstünde ücreti avukat serbestçe talep edebilecektir. Özgürlük paha biçilemez.
Ceza Davası Nasıl Açılır?
Ceza yargılaması kademeli olarak başlar. Ceza yargılamasının ilk kademesi soruşturma aşamasıdır. Soruşturma aşaması, işlenen suçun niteliğine bağlı olarak şikayete bağlı suçlar ve re’sen araştırılacak suçlar bakımından farklılık gösterecektir.
Şikayete bağlı suçlarda soruşturma safhasının başlayabilmesi için mağdurun suça ilişkin bir şikayetinin olması gerekir. Şikayete bağlı olmayan suçlarda ise savcı re’sen soruşturma başlatabilecek ve ceza davası açabilecektir. Şikayete bağlı olmayan suçlarda ise her vatandaş suçu savcılığa ihbar edebilir.
Ceza davasının açılabilmesi için savcılık tarafından bir iddianame hazırlanması ve bu iddianame ile görevli ve yetkili mahkemeye başvurulması gerekmektedir. Savcılık, şikayete bağlı suçlarda; şikayet üzerine suçun detaylarına ilişkin delilleri toplayacaktır.
Şikayete bağlı olmayan suçlarda ise savcılık bu delilleri re’sen araştıracak ve toplayacaktır. Toplanan deliller yeterli şüpheyi oluşturuyorsa savcılık bir iddianame düzenleyerek ceza davası açacaktır. Eğer deliller yeterli şüpheyi oluşturmuyorsa savcılık KYOK (Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar) verecektir.
Savcılık tarafından düzenlenen iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte ceza davası açılmış olur ve ceza yargılaması başlar. İddianame, teslim edildiği tarihten başlayarak on beş gün içerisinde kabul olunabilir veya iddianamede yetersizlik bulunduğu takdirde mahkeme iddianameyi yine aynı süre içerisinde düzenlenmesi için savcılığa iade eder.
Savcılık, iddianameyi öngörülen gerekli sürede yeniden düzenleyerek mahkemeye iletir ve kabul edildiği takdirde ceza yargılaması başlayacaktır.
Ceza Davasında Kimler Şikayetçi Olabilir?
Ceza davalarında şikayete bağlı suçlar bakımından suçtan zarar gören herkes ve suçun mağdurunun şikayetçi olabilmesi mümkündür. Sadece gerçek kişiler değil, tüzel kişiler de bir suçun mağduru veya zarar göreni olabilirler.
Suçtan zarar görenin bir tüzel kişi olduğu durumlarda, tüzel kişilerin yetkili organları aracılığıyla tüzel kişilik adına şikayetçi olunabilecektir. Gerçek kişiler bakımından ise şikayet hakkı yalnızca kendileri tarafından kullanılabilir ve bu hakka ilişkin temsil yetkisi verilemez veya devredilemez.
Ancak şikayette bulunan, şikayette bulunduktan sonra vefat etmişse mirasçıları katılan olarak davaya devam edebilirler.
İŞ HUKUKU
İşten Çıkarılan İşçinin Hakları Nelerdir?
İkale Sözleşmesi Nedir? Şartları ve Örneği
Hizmet Tespit Davasında Süre
Ceza Davasında Şikayeti Geri Alma Nedir?
Şikayete bağlı suçlara ilişkin olarak yapılan şikayeti geri alma sonucunda ceza davası düşecektir. Ancak, takibi şikayete bağlı olmayan suçlar bakımından ceza davasının düşmesi söz konusu değildir. Savcılık, açmış olduğu kamu davası niteliğindeki ceza davasını sonuna kadar sürdürmeli ve takip etmelidir.
Şikayete bağlı olmayan suçlar bakımından şikayetini geri almış olan müşteki, artık katılan sıfatıyla mahkemeye katılamaz. Müşteki, artık verilen kararın sonucuna itiraz edemeyecektir. İstinaf ve temyiz yoluna başvurma haklarından da feragat etmiş olacaktır.
Şikayetten vazgeçme yoluna gidildikten sonra bunun geri alınması mümkün değildir.
Ceza Davasında Avukat Zorunlu Mudur?
Ceza davalarına ilişkin olarak ceza avukatı tutmanın zorunlu olup olmadığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir.
İstanbul ceza avukatının yapacağı işlemler,
- Suç duyurusunda bulunma
- Şikayet dilekçesinin yazılması ve eklerinin hazırlanması
- Savunma dilekçesinin yazılması ve eklerinin hazırlanması
- Kolluk ve Cumhuriyet Savcılığında ifade alınması sırasında orada bulunması
şeklinde sayılabilir.
Ceza davaları oldukça ciddi davalardır. Ceza davaları, kademeli olarak ilerler ve her bir kademe bakımından işlemlerin doğru yapılması çok önemlidir.
Türk Hukuk sistemi uyarınca, mahkemede avukatla temsil edilmek kural olarak zorunlu olmasa da bunun bazı istisnaları mevcuttur. Bu istisnaların kapsamı kanunla belirlenmiştir.
Buna göre,
- Küçükler,
- Kendini savunamayacak ölçüde malul, sağır ve dilsiz olan şüpheli, sanık veya müştekiler
- Alt sınırı 5 yıldan fazla olan bir suçtan yargılanan şüpheli veya sanıklar
mahkemede avukat ile temsil edilmek zorundadır.
Ceza davaları bakımından ise kanunda avukatla temsil edilmenin zorunlu olduğu durumlar düzenlenmiştir.
- CMK 74/2 uyarınca, “Şüpheli veya sanığın müdafii yoksa hâkim veya mahkemenin istemi üzerine, baro tarafından bir müdafi görevlendirilir”
- CMK 91/6 uyarınca, şüphelinin gözaltı sonrası Sulh Ceza Hakimliği sorgusu esnasında,
- CMK 101/3 uyarınca, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama isteminde bulunulduğunda,
- CMK 102/3 uyarınca, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama süresinin uzatılması isteminde bulunulduğu durumda,
- CMK 150/2 uyarınca, şüpheli veya sanık 18 yaşın altındaysa, (18 yaşını doldurmamışsa),
- CMK 150/2 uyarınca, şüpheli veya sanık, kendisini savunamayacak derece malul, sağır ve dilsiz ise
- CMK 150/2 uyarınca, şüpheli veya sanık hakkında alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma ya da kovuşturma yapılıyorsa,
- CMK 247/4 uyarınca, kaçak sanık hakkında duruşma yapılabilen durumlarda,
- CMK 204/1 uyarınca duruşma düzenini bozan sanık duruşmadan çıkarıldığında
Yukarda maddeler halinde sayılan durumlar, Kanun’da avukat yardımına başvurmanın zorunlu olarak öngörüldüğü durumlardır.
Alt Sınırı 5 Yıldan Fazla Hapis Cezasını Gerektiren Suçlar Nedir?
Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 150. maddesinin 2. fıkrasında öngörüldüğü üzere şüpheli veya sanık hakkında alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçtan dolayı soruşturma ya da kovuşturma yapılıyorsa ceza avukatı yardımına başvurmak zorunludur.
Alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan bazıları aşağıdaki gibidir:
- Kasten adam öldürme suçu (TCK m. 81, 82)
- Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçu (TCK m. 87/4)
- Nitelikli dolandırıcılık suçu (TCK m. 158)
- Zimmet suçu (TCK m. 247)
- Rüşvet suçu (TCK m. 252)
- Resmi belgede sahtecilik suçu (TCK m. 204/2)
- Yağma (Gasp) Suçu (TCK m. 148, 149)
- Taksirle ölüme neden olma suçu (TCK m. 85/2)
- İrtikap suçu (TCK m. 250/1,2)
- Hileli iflas suçu (TCK m. 161)
Bu suçlardan biri ile şüpheli veya sanık hakkında soruşturma ya da kovuşturma yapılması durumunda ceza avukatı yardımı zorunludur.
Ceza Davasında Avukatsız Savunma Yapılabilir Mi?
Ceza davalarında ceza avukatı yardımına başvurmadan da savunma yapabilmek yukarda bahsi geçen zorunlu haller dışında mümkündür. Ancak unutulmamalıdır ki ceza davaları çok ciddi davalardır. Ceza davalarında avukatsız ilerlemek aslında dişçiye gitmeden dişini çekmeye çalışmaktan hiçbir farkı yoktur.
Kanunda, Ceza Hukukunun kapsamına giren suçlara ilişkin öngörülen cezaların azaltılabilmesi için birçok etken öngörülmüştür. Bu bakımdan bir ceza avukatı yardımına başvurmak, hak ve menfaat kaybı yaşamamak açısından kritiktir.
Ağır Ceza Mahkemesinin Görevine Giren Suçlar Nelerdir?
Ağır Ceza Mahkemeleri, Adalet Bakanlığı tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun da görüşü alınarak belirli şartlara ilişkin kriterlere uygun il ve ilçelerde kurulur.
Ağır Ceza Mahkemelerinin görevine giren davalar, en ağır suçlara ilişkin davalardır.
Ağır Ceza Mahkemesinin görevine giren ceza davalarına ilişkin suçlar aşağıdaki gibidir:
- Kasten adam öldürme suçu
- Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçu
- Yağma (gasp) suçu
- Taksirle ölüme neden olma
- İrtikap suçu
- Zimmet suçu
- Rüşvet suçu
- Resmi belgede sahtecilik suçu
- Hileli iflas suçu
- Nitelikli dolandırıcılık suçu
- Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar
- Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar
- Milli savunmaya karşı suçlar
- Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk
- 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun kapsamına giren yasadışı örgüt üyeliği ve siyasi suçlar
- 10 yıldan fazla hapis cezaları ve müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet cezalarının öngörüldüğü davalar
En İyi İstanbul Ceza Avukatı Nasıl Bulunur?
Ceza davaları oldukça ciddi davalardır. Kanunda suçlar ve bu suçlar bakımından öngörülen cezalar kapsamlı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu bakımdan hak ve menfaat kaybı yaşamamak için mahkemede tecrübeli bir ceza avukatı aracılığı ile temsil edilmek önemlidir.
Bu kapsamda Burak Temizer Hukuk Bürosu, tecrübeli ceza avukatlarıyla danışmanlık vermek dahil birçok konuda destek sunmaktadır. Şişli Ceza Avukatı ve İstanbul Ceza Avukatı birçok alanda hizmet vermektedir.
- Ağır ceza mahkemesinin görevli olduğu ceza davaları,
- Asliye ceza mahkemesinin görevli olduğu ceza davaları,
- Erişim engeli talepleri,
- Bilişim suçlarına ilişkin ceza davaları,
- Yakalama, el koyma, arama ve gözaltı gibi koruma tedbirlerine itiraz,
- Tutuklamaya itiraz başvurusu,
- Soruşturma ve kovuşturma aşamalarında şüpheli veya sanık müdafiiliği,
- Savcılık şikayetleri ve takibi
- Ceza davasının tüm aşamalarında tahliye taleplerinin mahkemeye sunulması,
- Ceza davasında mağdur veya müşteki vekilliği,
- İstinaf, temyiz ve kararın düzeltilmesi başvuruları,
- İnfaz hukuku ve cezaevi uygulamalarından kaynaklanan sorunlara dair başvurular.
- Müddetnameye İtiraz
Ceza Hukuku Davaları – İstanbul Ceza Avukatı
İstanbul, Şişli, Nişantaşı Ceza Avukatı, Şişli Ceza Avukatı, Ceza Hukuku Ofisi, Burak Temizer Hukuk Bürosu olarak; ofisimiz suçun işlendiği ilk andan infaz aşamasına kadar vekil olarak müvekkilerinin yanındadır. Bu anlamda Emniyet / Jandarma, Gözaltı, Savcılık, Sulh Ceza Hakimliği, Yargılama aşaması, istinaf, temyiz başvuru sürecini titizlikle takip etmekteyiz.. Hatta kararın kesinleşmesinden sonra ise infaz hukuku ile ilgili olarak müvekkillerimize müdafii sıfatıyla hukuki destek sağlamaktayız. Ofisimiz suç mağduru olan müvekkillerine ise suç nedeniyle zarar gördükleri andan failin cezasının kesinleşmesine kadar müşteki ve katılan vekili olarak her türlü hukuki yardımda bulunmaktadır.
İstanbul Ceza Avukatı Olarak Baktığımız Suçlar
Ofisimiz gerek sahada gerekse kürsüde agresif avukatlığı benimsemiştir. Bu anlamda uyuşturucu ticareti, uyuşturucu kullanma, kasten yaralama, hakaret, tehdit, şantaj, mala zarar verme, basit ve nitelikli hırsızlık, cinsel taciz, cinsel saldırı, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık , taksirle adam öldürme, taksirle yaralama, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, vergi suçları, evrakta sahtecilik, kaçakcılık, insan ticareti, özel evrakta sahtecilik, resmi evrakta sahtecilik, Cumhurbaşkanına hakaret, örgüt üyeliği, örgüt yöneticiliği ve birçok alanda müvekkillerine öngörülü, agresif ve profesyonel hukuki destek sağlanmaktadır. Kolluk ve savcılık ifadelerinde müvekkilleri ile birlikte hazır bulunan avukatlarımız, Sulh Ceza Hâkimliği sorgularına da iştirak etmekte, ve tüm itirazları ve başvuruları süresi içinde yapmaktadırlar.
İstanbul Ağır Ceza Avukatı – Ceza Davalarında Süreç
Ceza soruşturmaları ve kovuşturmaları, neticesi hapis cezası ile cezalandırılma sonucunu doğurabileceğinden dikkatli takip edilmesi gereken bir süreçtir. Res’en araştırma ilkesi gereğince suçun ortaya çıkarılmasında adli makamlar araştırmalarını talebe bağlı olmaksızın yaparlar. Bu ise müşteki, şüpheli veya sanığın süreçte etkin olmasına engel bir durum değildir. Burak Temizer hukuk bürosu ceza avukatları bu süreçte müvekkilin lehine olabilecek hususlarda soruşturma ve kovuşturmalara etkin olarak dahil olmaktadırlar. Zira şüpheli veya sanığın cezalandırılmasında haksız tahrik, meşru müdafaa, suçun manevi unsuru (kast, taksir), maddi unsuru, kastın yoğunluğu, takdiri indirim nedeni, etkin pişmanlık, cezanın alt ve üst unsuru dikkate alınan hususlardır.
İlk derece mahkemesinin sanığı cezalandırılmasından sonra ise gerekli itiraz ve temyizlerin yapılması hayati bir konudur. Bu aşamada sürelerin kaçırılması halinde sanık hakkında ceza kesinleşir ve cezanın infazına başlanır. Bir başka hayati konu ise Yargıtay incelemesi için gönderilen temyiz dilekçesidir. CMK’nın 301. Maddesi uyarınca “Yargıtay, yalnız temyiz başvurusunda belirtilen hususlar ile temyiz istemi usule ilişkin noksanlardan kaynaklanmışsa, temyiz başvurusunda bunu belirten olaylar hakkında incelemeler yapar.” Bu nedenle temyiz dilekçesinde herhangi bir hususun unutulması Yargıtay incelemesinde o hususun dikkate alınmamasına ve belki de sanık hakkında verilen mahkumiyet kararının bozulacak iken onanması sonucunu doğuracaktır. Burak Temizer hukuk bürosunun ceza avukatları, suça ilişkin müvekkillerin bilgi verdiği andan kararın infaz aşamasına kadar çok titiz ve dikkatli bir çalışma ile müvekkillerini temsil etmektedirler. İstanbul ceza avukatlarının yer aldığı İstanbul ceza ağır avukatı Burak Temizer öncülüğünde kurulan hukuk büromuz zor zamanlarda, çabuk, verimli ve doğru hukuk desteğini vermektedir.
MİRAS HUKUKU