Ara

İstanbul Bilişim Avukatı

İstanbul Bilişim Avukatı

İstanbul bilişim avukatı, son dönemde önemi iyiden iyiye artan avukatlık hizmetlerinden bir tanesidir. Çünkü artık günümüzde hemen her işlemi bilişim teknolojileri ile gerçekleştiriyor, işlerimizi bu şekilde daha kolay ve planlı hale getiriyoruz. Tabii ki bunun bazı olumsuz sonuçlarının olduğundan bahsetmemiz gerekir. Bilişim sistemlerine girme, sistemlerin çalışma yapısını değiştirme, bozma, saldırı yapma, kötüye kullanım ve farklı cihazlar ile kötü amaçları gerçekleştirme gibi pek çok suç, bilişim suçları kategorisinde yer almaktadır. İşte bu noktada profesyonel avukatlık hizmetleri ile öne çıkan Burak Temizer Hukuk Bürosu, deneyimli avukatları ile bilişim hukuku alanında en iyi desteği sağlamaktadır.

Bilişim Avukatı Kimdir?

Dijital dünya aracılığı ile işlenen suçların, bilişim teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilmesi halinde, siber suç ya da bilişim suçu kavramı ortaya çıkacaktır. İşte bu suçlar ve uyuşmazlıklar ile ilgilenen kişiye de bilişim avukatı adı verilmektedir.

Bilişim teknolojileri aracılığı ile işlenen suçlarla karşı karşıya kalan kişilerin haklarının savunulması, suçsuzluklarının ispat edilmesi ve bilişim hukukunun takip edilerek, hakların ortaya konulması, bilişim avukatlarının görevleri arasındadır. Ancak bilişim hukuku alanında tüm gelişmeleri yakından takip eden avukatlardan destek almanız, sürecin profesyonel yönetimi açısından son derece önemlidir.

İstanbul En İyi Bilişim Avukatı

Bilişim alanında oluşan tüm uyuşmazlıklar ve işlenen suçlarda en doğru adımın atılması, profesyonel bir yaklaşımın ortaya konulması ve güncel hukuki gelişmelere uygun hareket edilmesi, avukat tercihiniz ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle en iyi bilişim avukatı tercihi yapmak istiyorsanız, aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz:

  • Bilişim hukuku alanına hakim
  • Bilişim hukukunun güncel gelişmelerini yakından takip eden
  • İletişim becerisi yüksek
  • Daha önce ilgili uyuşmazlık ya da suç alanında aktif olarak çalışmış
  • Bilişim sektörünün teknolojilerine ve cihazlarına hakim
  • Doğru bir ücretlendirme politikası uygulayan

İstanbul bilişim avukatı seçiminizi yaparken yukarıdaki unsurlara dikkat etmeniz, yaşadığınız uyuşmazlığın ya da ortaya çıkan suçun en iyi şekilde savunulmasını sağlayacaktır. Haklarınızı bilmeniz, hak kaybı yaşamamanız ve daha sorunsuz bir süreç geçirmeniz için bu şekilde en doğru süreç yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.


Bilişim Hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve Bilişim Hukuku alanındaki diğer konularda bilgi edinmek isterseniz, ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

BİLİŞİM HUKUKU

Bilişim Suçları (Siber Suçlar) Cezası
Bilişim Hukuku

Bilişim Suçları (Siber Suçlar) Cezası

Bilişim suçları; bilgisayar, telefon, tablet ve POS makinesi gibi araçlar kullanılarak elektronik ortamda işlenen her turlu suçu kapsamaktadır. Siber suçlar da bilişim suçları kelimesi yerine ...
Devamını Oku
Erişim Engeli Nedir? Sosyal Medya İçerik Kaldırma
Bilişim Hukuku

Erişim Engeli Nedir? Sosyal Medya İçerik Kaldırma

Erişim engeli ve içerik kaldırma özellikle ülkemizde son süreçte sıklıkla karşılaştığımız hukuki tedbirlerden biridir. Teknolojinin gelişmiş düzeyde olmasından kaynaklı iletişim ve sosyal medya aracılığı ile ...
Devamını Oku
Bilişim Hukuku Avukatı
Bilişim Hukuku Avukatı

Bilişim Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?

Henüz yeni bir hukuk dalı olan bilişim hukuku, kapsamlı içeriğe sahip değildir. Bu nedenle her dönem farklı düzenlemeler ile karşı karşıya kalınabilir. İşte bilişim hukuku avukatı da bu düzenlemeleri yakından takip etmeli, gelişmelere uygun bir çalışma disiplini oluşturmalıdır. Ayrıca Bilişim Mevzuatı içeriğine hakim olan avukatlarla çalışmanız, yaşadığınız uyuşmazlıklar ve hak kayıplarında en hızlı ve doğru yaklaşımın elde edilmesini mümkün hale getirecektir.

Bilişim suçlarında uzman avukat tercih ettiğinizde, suç kapsamları hakkında deneyimli olduklarından, hak kaybınız ortadan kalkacak, uyuşmazlıklara en hızlı şekilde müdahale edilecektir. Peki, bilişim hukuku avukatının görev ve sorumlulukları nelerdir?

  • Bilişim hukuku alanındaki uyuşmazlıklar
  • Kullanılması yasak programlar ya da cihazların kullanılması
  • Banka veya kredi kartlarının kötü amaçla kullanılması
  • Bilişim sistemlerine sızma, girme ve kullanma
  • Bilişim sistemlerinin işleyişini bozma, erişimi ortadan kaldırma ve kötü amaçlarla kullanma
  • Çalışan bir dijital sistemi bozarak kendi amacı için kullanma

Henüz tam olarak hukuki anlamda kapsamlı bir sonuca ulaşamamış olan bilişim hukukunda, yaşanılan uyuşmazlıklar ve davalarda uzman avukatlardan destek alınması gerekir. Çünkü başlı başına deneyim isteyen bir alan olması ve pek çok detayı bünyesinde barındırması, bilişim hukuku alanında uzmanlık gerektirmektedir. Bilişim suçları avukatı bu konuda size en iyi desteği sağlayacak, süreci başından sonuna kadar yönetecektir.

Bilişim Suçlarına Hangi Avukat Bakar?

Bilişim alanında ortaya çıkan suçlarda her iki tarafın da haklarını savunmak, uyuşmazlıklarda arabulucu rolünde olmak ve hukuki danışmanlık sağlamak, bilişim avukatlarının görevidir. Bu nedenle İstanbul bilişim avukatı, bilişim suçları ile ilgili hukuki konularda destek olur. Ancak bilişim avukatlarının, bilişim mevzuatı konusunda deneyimli ve bilgi birikiminin yüksek seviyede olması, uyuşmazlıkların giderilmesi ve dava sürecinin profesyonel şekilde yönetilmesi açısından son derece önemlidir.

Bilişim suçları, her geçen gün daha geniş bir boyuta ulaşmakta ve yeni düzenlemeleri ortaya çıkarmaktadır. İşte bunun için kanuna hakim olmak ve mevzuata uygun hareket etmek için daima bu alanı takip etmek son derece önemli. Bilişim suçlarına bakan avukatlar da tam bu noktada ön plana çıkıyor. Bilişim hukuku alanına hakim olan avukatlar sayesinde tüm güncel gelişmeler yakından takip edildiği için haklarınız en profesyonel şekilde savunulabiliyor.

MARKA VE TELİF HUKUKU

Telif Hakkı Nedir? Eser Sahibinin Hakları
Marka ve Telif Hakları

Telif Hakkı İhlali Nedir? Eser Sahibinin Hakları

Telif hakkı ihlali, son dönemde eser sahiplerinin yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesidir. Özellikle dijital ortamda yer alan eserlerin kullanım ihlali sıklaştığından, eser sahibinin haklarının ...
Devamını Oku
Marka Hakkı İhlali ve Marka Hakkına Tecavüz Davası
Marka ve Telif Hakları

Marka Hakkı İhlali ve Marka Hakkına Tecavüz Davası

Marka hakkı ihlali ve marka hakkına tecavüz, son dönemde en çok karşılaşılan hukuki olaylar arasında yer almaktadır. Bu nedenle içeriğimizde marka hakkının ihlali ve bu ...
Devamını Oku

Bilişim Suçları Nelerdir?

İnternet hukukunu kapsayan bilişim hukuku, Türkiye’de 2007 yılı itibari ile kanunlaşmıştır. 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”, 2007 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşmiştir. Ayrıca 2007 yılı itibari ile aralıklarla kanun yenilenmiş, eklemeler yapılmış ve kanunla ilgili farklı kanunlar çıkarılarak, Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Bilişim kanunu günümüzde yürürlükte olmakla birlikte her dönem farklı eklemeler ya da değişiklikler yapılabilmektedir. Peki, günümüzde aktif olarak bilişim suçu olarak sayılan suçlar nelerdir?

  • (TCK 243. Madde) – Bilişim Sistemine Girme Suçu
  • (TCK 244. Madde) – Sistemi Engelleme, Bozma, Erişilmez Kılma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu
  • (TCK 245. Madde) – Banka veya Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suçu
  • (TCK 245/a Madde) – Yasak Cihaz veya Program Kullanma Suçu

Yukarıda, doğrudan bilişim suçu olarak sınıflandırılabilecek suçlar yer almaktadır. Ancak bir de bilişim sistemleri vasıtası ile işlenen suçlar bulunmaktadır. Bunlardan ise şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Suçu (TCK 132. Madde)
  • Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Suçu (TCK 134. Madde)
  • Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu (TCK 135. Madde)
  • Nitelikli (Bilişim Sistemi Kullanılarak işlenen) Hırsızlık Suçu (TCK 142/2-e Madde)
  • Verileri Hukuka Aykırı Şekilde Verme ya da Ele Geçirme (TCK 136. Madde)

Bahsedilen suçların yanı sıra dolaylı yoldan işlenen bilişim suçları da bulunmaktadır. Bu durumda kişi her iki hukuki alan kapsamında ceza alacaktır.

İstanbul Bilişim Avukatı

Bilişim hukuku, bünyesinde diğer hukuk dallarını da barındırır ve bu nedenle kapsamlı bir hukuk dalıdır. Bilişim avukatları ise bu alanda hakim olmalı ve alanın tüm dinamiklerini öğrenmelidir. Aksi durumda hukuki haklardan yararlanılamaz ve dava süreci olumsuz şekilde ilerler. İşte tam da bu noktada ön olana çıkan Burak Temizer Hukuk Bürosu, deneyimli İstanbul bilişim avukatı kadrosu sayesinde isteklerinize en iyi şekilde yanıt vermekte, haklarınızı gözeterek sizi savunmaktadır.

Bilişim suçları avukatı, yalnızca bilişim hukukunda değil buna ek olarak ceza hukuku, marka ve telif hukuku, tüketici hukuku ve icra ve iflas hukuku alanları ile de ilgili olmalıdır. Çünkü bu hukuki alanların bilişim hukuku ile pek çok noktada ilişkisi bulunmaktadır.

İstanbul Bilişim Avukatı Ücretleri

Avukatların çalışma şekli, hukuk alanı, dava konusu, davanın içeriği ve bunun gibi pek çok konu, avukatlık ücretlerinin değişmesine sebep olmaktadır. Öte yandan Türkiye Barolar Birliği tarafından davalara göre taban fiyat uygulaması belirlenmiş olup, taban fiyata göre ücretlendirme gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bilişim avukatı ücretleri belirlenirken aşağıdaki unsurlara dikkat edilmektedir.

  • Avukatın deneyimi
  • Hukuki danışmanlığın gerçekleştirileceği il
  • Davanın konusu
  • Davanın içeriği

Yukarıdaki unsurlara göre İstanbul bilişim hukuku avukatı ücretleri belirlenmekle birlikte Temizer Hukuk Bürosu bilişim hukuku avukatları, size profesyonel hukuki destek sağlamaktadır. Bu nedenle siz de İstanbul bilişim avukatı desteğine ihtiyaç duyuyorsanız hukuk büromuz ile iletişime geçebilir, hukuki anlamda her daim yanınızda yer alan bir avukatla birlikte hareket edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bilişim Hukuku Hangi Kanun?

5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”, bilişim hukukunu bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra Türk Ceza Kanunu’nda yer alan çeşitli maddeler de dolaylı yoldan bilişim suçlarını içermektedir.

Neden Bilişim Hukuku Avukatı Tercih Edilmelidir?

Bilişim hukuku, daima güncellenen ve değiştirilen bir hukuk dalı olduğundan, yeni gelişmeleri yakından takip etmek zor olabilir. Bu durum da hak kayıplarınızı ortaya çıkarabilir. İşte bunun için bilişim hukuku alanında deneyimli bir avukattan destek almanız, hak kaybı yaşamamanız adına dikkat çekici olacaktır.

ŞİRKETLER/TİCARET HUKUKU

Konkordato Nedir? Konkordato İlan Edilirse Ne Olur?
İcra İflas Hukuku

Konkordato Nedir? Konkordato İlan Edilirse Ne Olur?

Konkordato nedir? sorusu, İcra/İflas Hukuku ve Şirketler/Ticaret Hukuku açısından son derece önemlidir. Çünkü Türkçede “anlaşmalı iflas” olarak kullanılan konkordato, borçlu şirketlerin borçlarını ödeyememesi ya da ...
Devamını Oku
Anonim Şirket ve Limited Şirket Arasındaki Farklar
Şirketler/Ticaret Hukuku

Anonim Şirket ve Limited Şirket Arasındaki Farklar

Anonim şirket ile limited şirket arasındaki farklar, şirketler ve ticaret hukuku içerisinde önemli bir yere sahiptir. Çünkü her iki şirketin belirli hukuki yönleri bulunur ve ...
Devamını Oku
Anonim Şirket Nedir? Nasıl Kurulur?
Şirketler/Ticaret Hukuku

Anonim Şirket Nedir? Nasıl Kurulur?

Anonim şirket nedir? sorusu, ticari faaliyetlerin e-ticaret sonrasında giderek gelişmesi sonrasında daha fazla sorulmaya başlanmıştır. Çünkü pek çok yeni şirket açılmakta ya da faaliyetlerini daha ...
Devamını Oku